Öneri iktidar partileri, Sosyal Demokratlar, Merkez Partisi ve Libareller arasındaki anlaşmay verildi.

Sosyal İşler Bakanı Lena Hallegren'in bir basın bildirisinde şunlar yer aldı:

COVID-19'un geniş bir toplumsal yayılmaya sahip olduğu mevcut durumda, hastalık yardımlarıyla ilgili düzenlemelerin bazı durumlarda yeterince esnek olmadığı ortaya çıktı. Önceki işlerine dönmek için iyi koşulları olan kişiler, mevcut düzenlemelerle hastalık parası alma hakkından mahrum bırakılma riskiyle karşı karşıyadır.

Hükümet, 180 güne kadar daha fazla kişinin hastalık parasını kaybetmesini önlemek için İsveç Sosyal Sigorta Kurumu'nun 180 günlük tüm uygulamalarını geçici olarak durdurmasını öneriyor. Ayrıca, hastalığın 180. gününden sonra, normal olarak işgücü piyasasında meydana gelen durumda işte çalışmak yerine, kişinin çalışma yeteneğine sahip olduğu işveren tarafından test ettirmelidir. Bu, hastalık durumunda hastalık parası ödeme süresi 365 olması geçerlilik kazanmıştır.

Yönetmelikte yapılan değişiklik, 21 Aralık'tan, daha esnek bir rehabilitasyon zinciri elde etmek için daha önce duyurulan kanun değişikliklerinin Mart ayı ortasında yürürlüğe girmesine kadar geriye dönük olarak uygulanacaktır. Geçici durdurmanın maliyeti yaklaşık 100 milyon kron olarak tahmin edilmektedir ifadelerine yer verildi.

Editör: İsveç Gündemi