Genelde toplumda enerji tasarruf kutusu olarak bilinen cihazlarda yanlış bir algı olduğunu belirten İsveç Elektrik Güvenliği Kurumu, alınan cihazın elektrik akımına uygun olmadığı takdirdi, bu tür ürünler genellikle güvenlik riski oluşturabilir dedi.

İsveç Elektrik Güvenliği Kurumu çalışanı Per Samuelsson, bu cihazların başta yangına olmak üzere, birçok risk barındırdığını ve yaralanmalara neden olduğunu belirtti.

Piyasada standartlara uygun olmayan ya da İsveç'teki elektrik akımına uymayan, ancak kaliteli üretimi olan ürünlere çok benzer oldukları için dikkatli olmak gerektiğinin altını çizen uzman, "AB dışındaki bir ülkeden satın alınan ürün, elektrik sistemimize uyarlanmamıştır" bu nedenle alınacak cihazın tasarruf sağlama konusunda da yardımcı olmayacağını belirtti.

Kış aylarında elektrik fiyatlarının yükselmesiyle birlikte enerji tasarruf kutularının daha fazla gelişmeye başladığı kaydedildi.

Per Samuelsson, elektrik fiyatları fırladığında insanların endişelerine hitap eden çok sayıda şirket olacağını söyledi.

Vatandaşların bu konuda dikkatli olmasında fayda olduğunu aktaran yetkili, yanlış ürün tasarruftan çok tüketim ve aynı zamanda güvenlik riski oluşturuyor yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi