İsveç'te hızla artan işsizlik ve ekonomideki yavaş büyüme sıkıntılı günlere işaret ediyor.

İsveç Maliye Bakanının açıklamaları piyasaları karamsarlığa itti.

Geçen yıl yüzde 2,8 büyüme sağlayan İsveç ekonomisi, 2015 tahminleri 2,1 oranına geriledi. Maliye bakanının açıklamalarında mevcut durumun geçen sonbahara göre daha kötü olduğu yönünde. 2016 yılına kadar işsizlik oranlarını 6,5 bandına çekmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Andersson mevcut durumda bunun biraz zor olduğunu ifade etti. İsveç'te hali hazırda işsizlik oranları resmi istatistiklere göre yüzde 8'in üzerinde görünüyor.

Yüksek vergiler yolda...
İsveç Maliye Bakanı ekonomik büyüme ve işsizlik oranları ile ilgili yaptığı açıklamalarda konuşmalarından vergilerin yükselebileceğine dair yorumlar yapılıyor.

Yüksek vergi oranlarının ekonomide sıkıntılar meydana getirmesi bilindiği halde mevcut karamsar tabloda vergi oranlarının yükselmesi bekleniyor.

İşsizlik oranları ve daralan ekonominin piyasalarda durgunluk meydana getirmesi kaçınılmaz görünen İsveç'te, bazı uzmanların bakanın genel değerlendirmelerinden eknomide oluşacak sorunların vergi oranlarına ciddi şekilde yansıması bekleniyor.

İsveç'i bekleyen sıkıntılı sürecin giderilebilmesi için hükümetin net olarak nasıl politikalar izleyceği önümüzdeki süreçlerde belli olacak.

Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi