Tamamı İsviçre hükümetine ait bir bireysel banka olan PostFinance, müşterilerine kripto para alım satım  ve depolama hizmetleri sunmaya hazırlanıyor.

İsveç'te sosyal yardım ve destekler ne durumda? İsveç'te sosyal yardım ve destekler ne durumda?

PostFinance bankası, bugün itibarıyla müşterilerine bir dizi düzenlenmiş dijital varlık bankacılığı hizmeti sunmak için yerel kripto para bankası Sygnum ile ortaklığa imza attığını duyurdu.

PostFinance, kripto hizmetleri için kolları sıvadı

PostFinance ve Sygnum arasındali ortaklığın, özellikle PostFinance müşterilerinin Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere başlıca kripto para birimlerini satın almasına, saklamasına ve satmasına olanak tanıması bekleniyor.

Söz konusu kripto hizmetleri, Sygnum'un bankalara düzenlenmiş ve uyumlu dijital ürünlere pazar girişi sağlayan, kurumsal işletmeler arası teklifi aracılığıyla sağlanıyor. B2B ağı 15'ten fazla ortak bankayı kapsıyor ve bir dizi kripto para birimini destekliyor. Buna ek olarak ağ, stake etme gibi gelir sağlayan hizmetlere de yer veriyor.

Bankanın baş yatırım yetkilisi Philipp Merkt, müşterilerinden çok fazla talep aldıklarını, bu talebe karşılık olarak da PostFinance'in kripto hizmetleri vermeye başladıklarını söyledi.

Philipp Merkt, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Dijital varlıklar finans dünyasının ayrılmaz bir parçası haline geldi ve müşterilerimiz bu pazara güvenilir ana bankaları olan PostFinance'ten erişmek istiyor."

1906 yılında kurulan PostFinance, İsviçre'nin ulusal posta hizmeti olan Swiss Post'un finansal hizmetler departmanı olarak karşımıza çıkıyor. Halka açık şirket, kendi kripto saklama platformunu kurarak ve 2021'de fiziksel pullarla bağlantılı dijital koleksiyonlar çıkararak kripto yanlısı duruşuyla da tanındığını belirtmekte fayda var.

En son gelişmelerden haberdar olmak için Twitter hesabımızı ve Telegram kanalımızı takip edebilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi