İki yıllık özenli hazırlıktan sonra, İsveç mobil ödeme sistemi Swish'e bağlı bir düzineden fazla banka, yıl sonuna kadar pan-Nordic ödeme platformu P27'yi test etmeye hazırlanıyor.

Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, SEB ve Swedbank tarafından desteklenen P27'nin amacı, İskandinav ülkelerinde ortak bir son teknoloji ödeme platformu oluşturmak.

P27 müşteri ilişkileri direktörü Jacob Groth, İsveç'in toplu ödemeler için tek takas odası olan Bankgirot'un 2020'de devralınmasından iki yıl sonra, şu anda İsveç'teki gerçek müşterilerle işe alım ve test yapıldığını söyledi.

Mevcut zaman çizelgesi, SEK anlık hazırlıklarının 2022'nin ikinci yarısında tamamlanmasını, ardından SEK toplu hazırlıklarının 2023'ün başlarında tamamlanmasını gerektiriyor.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre İsveç bankaları P27'nin platformuna ilk katılanlar olsa da Danimarkalı bankaları da bu sisteme sıcak bakıyor. İsveç'te olduğu gibi, Danimarka'da da P27'ye geçişi kolaylaştırmak için bir dönüşüm komitesi kuruldu.

Editör: İsveç Gündemi