Lidingö'deki Villa Söderås, İsveç'te açık artırmada satılan en pahalı ev.

Ünlü komisyoncu Niklas Berntzon, "350 milyon kronu göle atmıyorsun" diyerek böyle bir evin hayatı güzelleştirdiğini söyledi.

Lidingö'nün en ucunda, İsveç şirketlerine ait olan büyük mülkler var. Bunlardan biri olan Villa Söderås, 1912'de arsa bölünmeden önce Elfvik'in çiftliğine ait olan arazide en son sırada bulunuyor.

Birkaç bitişik binaya sahip muhteşem ev şu anda nefes kesici bir fiyatla 350 milyona satılıyor ve bu nedenle İsveç'teki açık pazarda satılan en pahalı ev kayıtlara geçti.

Gayrimenkul ajanı Niklas Berntzon Kanal 5'te yönettiği "Toppmäklarna" bilinen en aktif Fredrik Eklund'un aracı firma esny ve satış sorumludur.

Bir milyonluk satış filmi

"Öncelikle böyle bir evi özel bağlantılar aracılığıyla satmaya çalışıyorsunuz, ancak bu işe yaramazsa, haykırmak istiyorsunuz ve gereğini yapıyoruz. İsveç'te benzeri olmayan bir satış filmi çekiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nde bu yaygındır, ancak burada alışılmadık bir durumdur" ifadeleri kullanan Niklas Berntzon, Stockholm'ün girişine bakan devasa terasında gören, tanıtım filmine yaklaşık bir milyon kron harcadıklarını söyledi.

Villa Söderåsen, daha önce Lidingö sakinlerinin çevrenin tadını çıkarabilecekleri bir restoran ve kafeydi, ancak birkaç yıl önce kapatıldı.

Berntzon, "Burası daha önce PK-banken'in kurs bahçesiydi ve ondan önce de özel bir evdi. Son zamanlarda onu devralanlar tam bir tadilat yaptılar. Ana ev yaklaşık 1.000 metrekaredir ve üst katta hepsi ayrı banyolu beş süiti vardır. Evin tamamında Kolmårdsmarmor var ve tüm odalarda ayrı AC sistemleri var. Ana mülkün arkasındaki evde herkesin kendi banyosuna sahip olduğu 29 oda var, böylece misafirlerin kaldığı büyük partiler veya düğünler düzenleyebilirsiniz" dedi.

Başka bir evle karşılaştırmak mümkün mü?

"Hayır. Konum tamamen benzersizdir, onu eşsiz kılan tüm bitişik özelliklerdir ve bu nedenle koşul, hayal edilebilecek en iyi şeydir."

"Son derece fazla para, ama çok özel. Belli bir grup insan içinde 350 milyon o kadar da para değildir. Biri birkaç milyarın üzerinde oturuyorsa, bu bir yatırımdır ve onu aynı anda kullanabilirsiniz. Göle 350 milyon kron atılmaz. Burası yaşamayı güzelleştiriyor."

İsveç'te kaç kişi bunu satın alabilir?

"Her durumda tahmin etmeye cesaret edemeyeceğin kadar. İsveç'te gerçekte ne kadar para olduğuna dair oldukça az bir fikriniz var. Görünmeden çalışma geleneğimiz var. ABD'de insanlar paralarıyla övünmeyi severler. Burada tünek yasası var ama para kesinlikle orada. Parası olan yeni nesil genç insanlar da var, çok parası olan ve eğlenmek isteyen bir DJ olabilir. Bir uygulama satan ve milyarder olan biri de olabilir."

Bu satılan en pahalı şey mi?

"Açık piyasada veya Hemnet'te, muhtemelen satılan en pahalı olanıdır, bu seviyede mülklerimiz de var, ama bu başka bir konu. Bir konak da belki 300 milyona gidebilir, ama o zaman çok fazla orman ve arazi dahil edilir".

Niklas Berntzon, evde görmek istediği bazı kişileri tanıdığını belirtti.

"Benim ve İsveç için en eğlenceli şey, bunu özel bir kişinin satın alması güzel olurdu. Örneğin Petter Stordalen fantastik bir alıcı olacaktı, bence evin tam potansiyeline neşe ve muhteşem partilerle, öne çıktığı için utanmadan ulaşmasını sağlayacaktı" yorumu yaptı.

EVDE NELER VAR?

350 milyonunız var mı? Eğer öyleyse, buradan edinebilirsiniz:

✓ Yaklaşık 17.000 m2 büyüklüğünde bir arsa

✓ Binalar toplam 3.329 m2 alana sahiptir.

1.073 m2 olan ana bina şunları içerir:

✓ Özel banyolu 5 süit.

✓ Yemek odası

✓ Salon

✓ Dinlenme salonu

✓ Konservatuar

✓ Sauna ve terapi odası bulunan spa

✓ Büyük restoran mutfağı

✓ Deniz manzaralı dev teras

Etkinlik binası tesisleri:

✓ Özel banyolu 23 misafir odası

✓ 1 şef süiti

✓ 6 ofis

✓ 3 grup odası

✓ Konferans odası

✓ Gece kulübü / bar

✓ Bilardo salonu

✓ Restoran

✓ Duşlu sauna

Ayrıca, banyo ve göl manzaralı teras, lüks bir şekilde döşenmiş üç misafir odası ile satın aldığınızda bazı bungalovlar da edinebilirsiniz.

Personelin kendi villası da var:

✓ 184 m2 genişliğinde

✓ 4 oda ve mutfak

✓ Çamaşır

Güvenlik binası unutulmamalı:

✓ İki yatak odası ve banyolu personel binası.

Diğer:

✓ Güvenlik kapıları ve 21 gözetleme kamerası.

Editör: İsveç Gündemi