Derneğin internet sayfasında yapılan açıklamada, İsrail'de yüksek bir mahkemenin geçen ilk bahar ayında, İsrail tarafından 2012 yılında el konula Estella gemisi için Ship to Gaza Derneği'ne bir milyon kron civarında tazminat ödenmesine karar verdiği belirtildi.
Paranın İsrail'in Gazze'nin ambargosunu kaldırılması için yeni yapılacak yardım faaliyetlerinde kullanılacağı bildirildi.

- İsveç hükümetine eleştiri

Ship to Gaza Derneği Basın Sözcüsü Jeanette Escanilla ile Gazze'ye Özgürlük Filosu'nda yer alan Yahudi asıllı İsveçli aktivist Dror Feiler, Aftonbladet gazetesine konu hakkında yazdıkları makalede İsveç hükumetini eleştirdi.

Makalede 2015 yılında İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için "Marianne" isimli balıkçı teknesinin uluslararası sularda İsrail tarafından el konulduğu hatırlatılarak, ''İsveç'e ait, İsveç vatandaşlarının bulunduğu "Marianne" balıkçı teknesine uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından hukuksuzca el konuldu.

Konu hakkında İsveç mahkemesine başvuru yapmamıza rağmen, bir sonuç alınamadı. İsveç hükümeti de yapılanlara sessiz kaldı'' ifadeleri kullanıldı.

Estella gemisine 2012 yılında el konulmuştu İsrail donanması, İsveç'ten Gazze'deki ambargoyu kırmak ve bölgeye insani yardım taşımak için yola çıkan Finlandiya bandıralı Estelle isimli gemiye2012 yılnda uluslararası sularda müdahale ederek el koymuştu.

Gemide, İsveç, Finlandiya, Norveç, Kanada, İspanya, Amerika, Yunanistan ve İsrail'den katılan barış destekçileri arasında müzisyenler, gazeteciler, akademisyenler ve milletvekilleri bulunuyordu.
Editör: İsveç Gündemi