Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, programa, Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen, Norveç Büyükelçisi Janis Björn Kanavin ve Norveç Piyasa Danışmanı Çağlar Erdoğan, Finlandiya Büyükelçiliği İkinci Katibi Anna Huovila, İsveç Ticari İşler Koordinatörü İpek Erel ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık katıldı. ODTÜ Teknokent'te başlayan programda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar açılış konuşması yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Teknopark'ın tanıtım sunumlarının yapıldığı program Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) ve teknokent firmaları ziyareti ile devam etti. İskandinav ülkelerinden büyük teknoloji firmalarını teknokente kazandırmak isteyen ODTÜ Teknopark yönetimi ise bu konuda atılacak adımlar noktasında misyon temsilcilerinden destek istedi.
Programın ikinci bölümünde OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İş ve İnşaat Makineleri Kümesi, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümesi, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümesi, Savunma ve Havacılık Kümesi, Medikal Sanayi Kümesi, Kauçuk Teknolojileri Kümesi ve kümelerin firma temsilcilerinin katıldığı tanıtım sunumları gerçekleşti. Medikal Sanayi Kümesi üye firmalarının ortak sergi alanı, OSTİM Ortak İhracat Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi firmalarının ziyareti ile tamamlanan programda ticaret ve işbirliği olanakları görüşüldü. Özellikle İskandinav ülkelerini uluslararası pazar ağına dahil etmek isteyen firmalar, misyon temsilcilerine ortak ve distribütör bulmak konusunda taleplerini ilettiler.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise program hakkında, "Bölgemize doğrudan yatırım çekmek, bölgemizin teknoloji ve sanayi potansiyelini tanıtmak amacıyla İskandinav ülkeleri ile gerçekleştirdiğimiz bu toplantının işbirliği kanallarını açacağına inanıyoruz. Toplantılarda birçok konu değerlendirildi, sonraki süreçte de kolaylaştırıcı misyonumuz ile atılacak somut adımlara destek olacağız" dedi. 
Editör: İsveç Gündemi