Edinilen bilgiye göre SAS, Eylül ve Ekim için planlanan toplam uçuş sayısının yaklaşık yüzde dördünün iptal edildiğini söyledi.

SAS, böyle bir duyuru yapmanın yanı sıra, yolcuların iptaller hakkında zaten bilgilendirildiğini ve başka uçuşlara yeniden rezervasyon yaptırıldığını açıkladı.

Reuters'e göre, bir SAS sözcüsü, grevin etkilerinin yanı sıra uçak teslimatlarının gecikmesi ve diğer faktörler nedeniyle havayolunun bu uçuşları iptal etmek zorunda kaldığını söyledi.

Sözcü, "Bu grevin etkileri, aynı zamanda uçak teslimatlarının gecikmesi ve diğer bazı faktörler" dedi.

Ayrıca sözcü, şirketin daha düşük talep görmediğini söyledi.

Reuters ayrıca, SAS'ın Apollo Global Management ile yaptığı bir anlaşma yoluyla ABD'deki 11. bölüm iflas koruma işlemleri sırasında köprü finansmanı sağladığını belirtti.

Grev başladıktan sadece bir gün sonra SAS koruma başvurusunda bulundu. Bununla birlikte, İsveç hükümeti daha fazla nakit talebini reddetti, Danimarka ise SAS'ın diğer yatırımcılardan da destek bulması koşuluyla bazı borçları kaldırabileceğini ve fon sağlayabileceğini söyledi.

Fortune tarafından yayınlanan bir rapor, havayollarının veya sıcak noktaların bütçe yolcularını geri istediğini gösteriyor.

2022'nin ilk üç ayında seyahat talebi 2021'in aynı dönemine göre yüzde 182 arttı. Ancak ülkelerin çoğunda artan enflasyon birçok yolcu için sıkıntı yarattı.

Kısa süre önce Ryanair CEO'su, mevcut hava yolculuğu durumunun ardından artık 10 € uçuş olmayacağını vurguladı. Ucuz seyahat döneminin bittiğini söyledi.

Ticari uçuşlara gelince, veriler Temmuz ayında pandemi öncesi seviyelerin altında kaldıklarını gösteriyor. Ancak Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat, bazı piyasaların önemli bir toparlanma hızı gösterdiğini söyledi.

Eurostat, Yunanistan'daki ticari uçuşların Temmuz 2022'de 2019 seviyelerini yüzde dokuz aştığını açıkladı. İzlanda ayrıca pandemi öncesi dönemde kaydedilen seviyeleri de yüzde dört aştı.

Havayollarına gelince, Ağustos ayının ikinci haftasında en iyi çalışan şirketin Ryanair olduğu gösterildi. Ryanair, pandemi öncesi seviyeleri yüzde 15 oranında aştı. Havayolları toplam 3.012 uçuş gerçekleştirdi.

Ancak bu günlerde İspanya'daki grev nedeniyle havayolu şirketi zorluk yaşıyor.
 

Editör: İsveç Gündemi