Listenin ilk sırasında Güney Kore ve İsveç yer aldı. Singapur 3, Almanya 4, İsviçre 5, Japonya 6, Finlandiya 7'nci oldu. Danimarka'nın 9'uncu olduğu araştırmada İsrail 10'uncu sıradaki yeriyle dikkat çekti. Listede Avrupa'dan 6 ülke olması da öne çıkan bir başka gelişmeydi.
Gelelim listenin en şaşırtıcı gelişmesine…

4 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİK

Türkiye, İtalya ile birlikte 4 basamak ile en fazla yükselen ülke oldu. Türkiye, özellikle verimlilik ve üretkenlik kategorilerindeki yükselişiyle geçen yıl 37'nci olduğu listede bu yıl 33'üncü sırada kendine yer buldu. Raporun detaylarında yer alan verimlilik kategorisinde Türkiye'nin yeri dünyada 21'nci sıra olarak dikkat çekiyor.
Peki Türkiye'nin üst ve altındaki yani rakipleri ülkeler hangileri?
Avusturya, İrlanda, İzlanda, Portekiz ve Yunanistan üst sıralarda yer alan ülkeler. Alt kattakilerden ise Estonya, Litvanya, Romanya en dikkat çekenleri. Listeye ilk kez giren İran ve Güney Afrika'nın yakın dönemde daha üst sıralarda yer alacağı vurgulanıyor.

VESTEL’İN DAEWOO’DA RAKİBİ İRANLI ENTEKHAB

Japonya’nın en büyük beyaz eşya şirketlerinden Toshiba’yı Çinli Hisense’e kaptıran Zorlu’nun yeni hedefi Dongbu Daewoo’da da süreç yeni bir boyut kazandı. Zorlu’nun rakibi İran’ın en büyük gruplarından Entekhab Industrial Group oldu. Güney Kore basınına göre Daewoo’da teklif veren Entekhab’ın satış sürecinde ciddi bir dönemeçte olduğu, hatta sonuca en yakın firma olarak adının geçtiği belirtildi.

ÜNİVERSİTESİ DE VAR

Güney Kore basını Fransa, İsveç gibi ülkelerden şirketlerin de yer aldığı bu sürecin iki favorisinin Zorlu ve onun zorlu rakibi Entekhab olduğunu belirtti. İran’da 8 büyük şehirde 200’den fazla mağazası bulunan Entekhab’ın Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Rusya, Çin ve Türkiye’de ofisi var. Eğitim sektörüyle de ilgilenen şirketin bünyesindeki Entekhab Üniversitesi, özellikle uzay teknolojilerinde öne çıkıyor.
Editör: İsveç Gündemi