Şirket yaptığı basın açıklamasında: 

"Ukrayna'daki yıkıcı savaş bir insanlık trajedisidir ve en derin empatimiz ve endişelerimiz etkilenen milyonlarca insanladır. Inter IKEA Group ve Ingka Group'un acil eylemleri IKEA iş arkadaşları ve ailelerinin kişisel güvenlik ve emniyetini desteklemek olmuştur ve desteklemeye devam edeceğiz.

Savaşın zaten büyük bir insani etkisi oldu. Ayrıca tedarik zincirinde ve ticaret koşullarında ciddi aksamalara neden oluyor. Tüm bu nedenlerden dolayı, şirket grupları Rusya'daki IKEA operasyonlarını geçici olarak durdurma kararı aldı.

Bu şu anlama gelir:

Inter IKEA Group, Rusya ve Belarus'a yapılan tüm ihracat ve ithalatı durdurma kararını almıştır.

Inter IKEA Group, Rusya'daki tüm IKEA Endüstri üretim operasyonlarını durdurma kararını aldı. Bu aynı zamanda tüm alt tedarikçilerden bu birimlere yapılan tüm teslimatların duraklatıldıklarına da anlamına gelir.

Ingka Group, Rusya'daki tüm IKEA Perakende operasyonlarını durdurma kararını alırken, Alışveriş merkezi Mega, Rusya'daki birçok kişinin günlük ihtiyaçlarına ve gıda, market ve eczane gibi temel ihtiyaçlara erişebilmesini sağlamak için açık olmaya devam edecek.
 
Bu kararların 15.000 IKEA iş arkadaşı üzerinde doğrudan etkisi vardır. Şirket gruplarının hırsları uzun vadeli diridir ve yakın gelecek için istihdam ve gelir istikrarını sağladık, onlara ve bölgedeki ailelerine destek sağladık.

Ikea genelinde, en çok ihtiyaç duyulan bölgelerde acil yardım ile etkilenen insanları desteklemek için yerleşik insani yardım kuruluşlarıyla birlikte çeşitli girişimler başladı.

Ingka Vakfı tarafından finanse edilen IKEA Vakfı, bugün Ukrayna'daki çatışmalar sonucunda zorla yerinden edilenlere insani yardım için derhal 20 milyon Euro bağış yapıldığını duyurdu. Bu, BM Mülteci Ajansı UNHCR'nin Ukrayna'daki çatışmalardan etkilenen insanlara yardım ve korumasını büyütmek için yaptığı acil çağrıya yanıt olarak geldi.

Buna ek olarak, Inter IKEA Group ve Ingka Group, UNHCR, Save the Children ve yerel pazarlarda çalışan diğer kuruluşlara ürünler ve diğer yardımlarda destek sağlamak için başlangıçta her birine 10 milyon € veriyor.

Durum son derece kritik ve hızlı hareket ediyor. Şirket grupları, en yüksek öncelik olarak insanların en iyi çıkarı olarak bu gerçeklikte gezinmeye kendini adamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Editör: İsveç Gündemi