Mobilya devi bu sonbaharda Eskilstuna'da ikinci el ürünlerle yeni bir mağaza açacak.

Yaz aylarında Ikea, salgın nedeniyle kapatılan birçok büyük mağazayı kademeli olarak açtı. İsveç'te, mobilya devinin tüm büyük mağazaları açık tutuldu, ancak müşteri sayısı "normal bir yıla" kıyasla önemli ölçüde azaldı.

Ikea İsveç sürdürülebilirlik başkanı Jonas Carlehed, "COVID-19 nedeniyle, salgın öncesi normal seviyelere kıyasla mağazalarımızı daha az ziyaret ettik" diyerek, öte yandan, müşterilerin ihtiyaçlarını başka yollarla karşılamak için çok çalıştık ve bu nedenle e-ticaretin fiziksel ticaretteki kaybı büyük ölçüde telafi ettiğini söyledi

Şimdi şirket ileriyi planlıyor ve bu sonbaharda Ikea İsveç kendi markası altında kullanılmış ürünlerle yeni bir mağaza açacak.

Jonas Carlehed'e göre yatırım, Grubun 2030 yılına kadar daha döngüsel olma hedefine ulaşması için atılan adımlardan biridir. Amaç, diğer şeylerin yanı sıra, tüm ürünlerin yenilenebilir veya geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmesidir.

Ve şirketin kendi tahminine göre, ikinci el mobilyaya olan talep artacak. İkinci el mobilya pazarının 2027 yılına kadar birinc el pazarından dört kat artması bekleniyor.

Carlehed, "Ikea'da bizim için önemli bir nokta, müşterilerin ürünlerinin ömrünü uzatmalarına yardımcı olmaktır. Şirketin döngüsel dönüşümünün anahtarıdır. Bu, kullanılmış mobilyalara ne kadar ilgi olduğunu test etmek için harika bir fırsat." Dedi.

Jonas Carlehed'e göre, şirketin bu yıl konsepti başlatması, korona pandemisi durumundan "tamamen bağımsız":

"Yatırımın kendisi döngüsel hedeflerimizle uyumludur. Ancak ekonomi kötüleştiğinde mümkün olduğunca çok müşteriye ulaşacaksak, ikinci el pazarının bir parçası olmak bizim için harika bir fırsattır" dedi.

Daha ucuz ürünler

Eskilstuna'daki ReTuna geri dönüşüm merkezinde açılacak mağaza, Ikea'dan müşterilerin ReTuna'ya bağışladığı ve firma tarafından yenilenen mobilya ve diğer ürünlerin satışını yapacak. Mağaza, büyük mağazalardan bir şekilde hasar görmüş ancak onarılmış ürünleri de satacak.

"Ürünler, sıradan Ikea mağazalarından çok daha ucuz olacak. Fiyatlar, ne olduğuna ve ürünü ne kadar tamir etmemiz veya yenilememiz gerektiğine bağlı olarak değişecektir."

Jonas Carlehed, "Müşteriler arasında buna ilgi olduğunu görürsek, ileride daha çok kullanılmış mağazalar açacağız" dedi.

Editör: İsveç Gündemi