Kapanan mağazada kalan kızlar sabaha doğru fark edildiler.

Polisin basın sözcüsü Kim Hild, orada kendi iradeleriyle kalmış gibi görünüyorlar dedi.

Gece polis, "özel" olarak nitelendirdiği bir ihbar aldı.

12 yaşındaki iki kızın Malmö'deki Ikea mağazanın kapandıktan sonra içerde kaldığı ve en azından gecenin geç saatlerine kadar mağazada dolaştıkları belirtildi.

Güney bölgesindeki polis sözcüsü Kim Hild, orada kendi özgür iradeleriyle kalmış ve son tura çıktıklarında güvenlikçilerden saklanmış ve gece mağazada kalmış gibi görünüyorlar ifadeleri kullandı.

Polis, gece boyunca mağazada tam olarak ne yapması gerektiğini bilmiyor ama maceraları aniden sona erdi.

Kim Hild "Dün gece saat üçte, mağazadaki güvenlikçiler, kızların orada olduğunu keşfetti. Bizimle iletişime geçtiler ve oraya gittik" dedi.

Kızların izinsiz giriş yaptıkları bildirildi, ancak henüz cezai sorumlulukları olmadığından, bu sosyal hizmetlerin meselesi olacak denildi.

Kim Hild polis, kızları eve bıraktı ve bu davayı sosyal hizmetler devralacak dedi.

Ikea böyle olayları ciddiye aldıklarını söylüyor.

Şirket yaptığı açıklamada "Çalışanların ve müşterilerin güvenliği en yüksek önceliğimizdir. Mağazada kalmanıza izin verilmez ve ciddiye aldığımız bir şey. Bunu önlemek için güvenlik rutinlerimiz var, diğer şeylerin yanı sıra kapanmadan önce mağazayı arayan devriye görevlilerimiz var. İsveç'teki tüm mağazalarımız da bu durumda tetiklenen hareket dedektörleriyle donatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Editör: İsveç Gündemi