Topshop yeniden yapılanmada 

İngiliz giyim zinciri Topshop zor günler yaşıyor. Marka, Philip Green'in Arcadia moda grubunun bir parçasıdır.

Arcadia iflasın eşiğinde ve 1 Aralık'tan bu yana yeniden yapılanma altında. Ana şirket 30 milyon sterlin acil kredi alamadığı için şirketin geleceği çok belirsizdi.

Topshop'a ek olarak, şirkette Miss Selfridge, Dorothy Perkins, Wallis, Evans gibi moda zincirleri ve ayrıca erkek moda markası Burton gibi bir dizi başka markası bulunuyor.

Şirketin yaklaşık 13.000 çalışanı ve büyük bir mağaza ağı var. Mağazalar en azından başlangıçta açık kalmaya devam edecek.

İşadamı Mike Ashley, Frasers Grubu aracılığıyla Arcadia markalarına ilgi gösterdi.

Debenhams sona yakın

İngiliz mağaza zinciri Debenhams kapanma tehdidi altında. Şirket, Nisan 2020'den beri yeniden yapılanma sürecindedir.

Silver Point Capital ve Golden Tree liderliğindeki bir konsorsiyum olan sahipler, yakın zamana kadar spor moda perakendecisi JD Sports'a satış yapma umutları içindeydiler, ancak görüşmeler sonuçsuz kalınca, geleceği belirsizliğini koruyor.

Mağazaların tüm malları satmasıyla aynı anda alıcı arayışı devam ediyor. Mallar bittiğinde alıcı gelmezse 124 büyük mağazanın tamamı kapanacak ve şirketin 12 bin çalışanı işsiz kalacak.

Bonmarché yeniden yapılanmada 

Bonmarché moda zinciri 2 Aralık 2020'de yeniden yapılanmaya başladı ve bu durum bir yılda ikinci kez yaşnıyor. Şubat ayı gibi yakın bir tarihte, Ekim 2019'dan beri devam eden ilk yeniden yapılanma tamamlandı.

Bugün mağaza zinciri 225 mağaza ve 1.500 çalışandan oluşuyor. Bu, ilk yeniden yapılanmadan önceki haliyle karşılaştırıldığında temelde yarıya inmiş bir iş gücü bulunuyor. O sırada 314 mağaza ve 3.000 çalışan vardı.

Yeniden yapılandırma yapan Damian Webb, İngiliz gazetesi The Guardian'a verdiği röportajda, uzun vadede şirket için bir alıcı bulacağından emin olduğunu söylüyor.

Bonmarché, İngiliz milyarder Philip Day'e aittir ve yeniden yapılanmalar günlük hayatının bir parçası haline gelmiştir.

Peacocks ve Jaeger

Kasım ayında, Philip Day'in moda zincirleri Peacocks, Jaeger, Austin Reed ve Jacques Vert yeniden yapılanmaya alındı, bu da 4.800 çalışanın işinde tehlikede olduğu anlamına geliyor. Tüm şirketler, Ekim ayı gibi yakın bir zamanda çöküşe yakın olduğu bildirilen Edinburgh Wool Mill Group'un (EWM) bir parçasıdır.

Ancak şirketleri kurtarmaya çalışan yönetici, The Guardian gazetesine verdiği demeçte, hem Peacocks hem de Jaeger'in çekici markalar olduğunu ve her iki işletmenin de geleceğini güvence altına almak için sıkı bir çalışmanın sürdüğünü söylüyor.

Victoria's Secret pamuk ipliğine bağlı

Batmaya yakın olan İngiltere perakende zincirlerinin listesi kabarık. Yıl boyunca mağazaların tekrar tekrar kapanması anlamına gelen kısıtlamalarla devam eden salgın elbette olumsuz bir etki yarattı. Ancak virüsün tahribatından önce bile endüstri sıkınlar ile karşı karşıyaydı. E-ticaret yayıldıkça firmalar mağaza ağlarını azaltmak ve yeniden yapılanma yapmak zorunda kaldı.

Eskiden Mackays olarak bilinen giyim zinciri M & Co, yeniden bir yapılanma mağazasının yanı sıra Victoria's Secret iç giyim zincirinin İngiliz kısmı, ayakkabı zinciri Oliver Sweeney Group ve ev mobilya şirketleri Harveys Furniture ve Bensons for Beds'i kurdu.

Editör: İsveç Gündemi