Edinilen göre, 29 Kasım'da yayınlanan bir bildiride IATA, bu iki Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (ANSP) tarafından yönetilen hava sahasını Kuzey Atlantik rotalarında geçmek için havayolları tarafından ödenen ücretlerdeki artışın yüzde 30'a kadar çıkacağını söyledi.

Bu bağlamda, IATA'nın Amerika Bölge Başkan Yardımcısı Peter Cerda, hareketin haksız olduğu konusunda ısrar ederek, bunu bir 'para gaspı' olarak değerlendirdi. Ona göre her iki ülke de kararlarından derhal geri dönmelidir.

"Havayolları, değişmeyen ve daha yüksek maliyeti haklı çıkaracak hiçbir şey olmayan tekel bir tedarikçinin hizmeti için neden daha yüksek bir fiyat ödesin? Sağlayıcılar, ücretleri artırmak yerine maliyetleri kontrol altında tutacak verimlilikler elde etmeye çalışmalıdır. Ve eğer verimlilik bulunamazsa, o zaman bu tedarikçilerin teklifleri gözden geçirmek için müşterileriyle istişare etme zamanı gelmiştir" dedi ve yaklaşımın kesinlikle kabul edilemez olduğunda ısrar etti.

IATA'ya göre, havalimanı vergileri ve ücretleri listesi, havayolu yolcu vergileri, ücretleri ve ücretler için kapsamlı bir dizin ve hızlı referans aracıdır. Liste, toplama, doldurma, biletleme, sevkiyat ve astarlama gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Bu nedenle, 1.500'den fazla giriş içeren rapor, Havaalanı Vergileri (AT), Yolcu Ücretleri (PC), Damga Vergileri (ST), Bilet Vergileri (TT) ve Çeşitli Vergiler (MT) için açıklamaları ve kodları içerir.

Ayrıca, 200'den fazla ülke için tüm bilgilerin mevcut ve kullanıcı için çok uygun bir biçimde bulunmasının kolay olduğuna dikkat çekiyor. Vergi Listesi aynı zamanda standart kısaltmaların yanı sıra özel terimlerin para birimi kodlarını ve tanımlarını da içerir.

Avrupa Komisyonu'nun açıkladığı gibi, havaalanı ücretleri, iniş, kargo, pistler ve yolcu terminalleri gibi havaalanı altyapılarının kullanımıyla ilgili diğer maliyetlerle birlikte, havaalanı cihazlarının kullanımı için havayolları tarafından ödenir. Ancak bu aynı zamanda yolcuların bu ücretleri dolaylı olarak bilet fiyatı veya navlun bedeli üzerinden ödemesi anlamına da gelmektedir.

Bir dizi faktöre bağlı olarak, havalimanı vergilerinde değişiklikler olabilir, ancak bunlar toplu olarak kullanım ücretinin yaklaşık yüzde 30'unu oluşturabilir. Buna ek olarak, önde gelen havaalanı vergisi yüzde 7,5'lik federal bilet tüketim vergisidir ve bu da 250 dolarlık bir bilete 18,75 dolar ekler.

Editör: İsveç Gündemi