Maliye Bakanı Magdalena Andersson, "İsveçli her on emekliden dokuzu gelecek yıl daha fazla para alacak" dedi.

Maliye Bakanı Magdalena Andersson ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ardalan Shekarabi, Cuma sabahı İsveçli yaşlılar için bütçe girişimlerini sundu.

Emeklilik vergileri düşürülecek ve hükümet, çalışanlar ile emekliler arasındaki vergi açığını 1 Ocak 2023'e kadar tamamen kapatmak istiyor. Ayrıca yaşlı bakımı alanında daha fazla çalışan için özel bir yatırım yapılıyor.

Ardalan Shekarabi, "Mücadele ettiyseniz ve tüm yaşamınızı çalışarak yıprattıysanız, bunun bir karşılığı, ekonomik kazanımı olması gerekiyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Magdalena Andersson, "hem emekli maaşlarını artıracak hem de emeklilik vergisini düşüreceğiz" dedi.

Ekstra takviyeler almalı

Hükümet, aylık 9.000 ila 17.000 arasında emeklilik maaşı alanlara vergiden önce 600 krona varan ek bir ek destek ile yoksul emeklilere özel bir yatırım yapmak istiyor. Bu, kira yardımını etkilemeyecek.

Reformların maliyeti iki milyarın biraz altında ve ek bütçe önümüzdeki yılın Eylül ayında verilmeye başlanacak.

Emekli maaşı artırılacak

Bu yılın başlarında, İsveç Emeklilik Dairesi gelir emekli maaşının gelecek yıl azaltılmasını bekliyordu. Nedeni, korona salgınını nedeniyle giderek artan işsizlik olarak gösteriliyordu.

Ancak Ağustos ayında tahin ve analizler revize edildi. Yetkili şimdi emekli maaşının yüzde 0,8 artmasını bekliyor. Ayda 12.000 kronluk bir emekli maaşı için bu 100 kronluk bir eke denk geliyor.

Editör: İsveç Gündemi