Hükümet gençlere yönelik özel bir yatırımla önümüzdeki süreçte gençlerin işsiz kalmaması için çalışma başlatarak, şirketleri de bu durumu takip etmeye teşvik ediyor.

Belediyelerin bu yaz gençlere iş teklif etmesini kolaylaştırmak için hükümet 180 milyon SEK ayırıyor ve bu da 20 bin gencin yaz işlerinde istahdam edilmesi anlamına geliyor diyen, aşbakan Stefan Löfven, korona virüsünün öncelikle insan hayatı ve sağlığı için bir tehlike olduğunu söyleyerek, ekonomi ve iş için de ciddi sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Birçok genç için, yaz işi işgücü piyasasına ilk adımdır. Ancak genellikle bakım veya otel ve restoran endüstrisinde bulunan yaz işlerinin çoğunun bu yıl olmadığı belirtildi. 

Şirketleri olayı takip etmeye davet eden Löfven durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

"Finansal kriz deneyimi net olarak görülüyor. Gençlerde işsizlik arttığında, gençlerin işgücü piyasasına girişi ertelendiğinde, geleceğe olan inanç zayıflar" diyen Löfven bu problemin önüne geçmek için, hükümet yaz işlerinde çalışacak gençler için 180 milyon SEK bir yatırım hedefliyor.

Löfven, 20 bin'e kadar gence bir yaz işi verilebilir.

Belediyelerin artık gençlerin yapabileceği işleri bulma konusunda yaratıcı olmaları gerektiğine inanılıyor.

Löfven, aynı zamanda özel şirketlere de çağrıda bulundu.

Eleman ihtiyacı olan ormancılık ve tarım şirketlerini de gençlerin örneğin çilek veya bitki ormanı çalışmalarını seçmelerine yardımcı olmaya teşvik etmek istiyorum dedi.

Başbakan ayrıca iş hayatına 14 yaşındaki ilk yaz işiyle başladığını belirterek, kişinin kendi parasını kazanması, yetişkinliğe bir adım atma yolunda ve kendi hayatını şekillendirme de önemli bir özgürlük olduğunu ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi