Maliye Bakanı Mikael Damberg, hükümetin elektrik faturalarını ödemekte zorlananlar için taksitli ödeme seçeği dahil olmak üzere bazı çözümler getirmek istediklerini ve bunun adının "elektrik faturası acil durumu" olarak ele alınabileceği yönünde çalışmalar olduğunu söyledi.

Bir basın toplantısında, devletin elektrik faturasının tamamını doğrudan ödemekte zorlanan müşterilere taksitli planlar sunabilmelerini sağlamak için elektrik şirketlerine kredi vermesi gerektiğini söyledi.

Maliye bakanına göre, önlemin hemen alınması gerekiyor. Hedef, acil eylem planının en geç Kasım faturasının vadesi geldiğinde hayata geçmiş olması gerekiyor.

Damberg, önlem alınmazsa elektrik faturasını ödeyemeyenler için nihai sonuç elektriğin kesilmesidir diyerek bunun yaşanmasını istemediklerini belirtti.

Enerji Bakanı Khashayar Farmanbar ayrıca, Riksdag'ın AB Komitesi'nin, Avrupa Komisyonu'nun fiyatları düşürmeye yönelik beş önerisiyle ilerlemek için hükümetin çizgisini desteklemeyi seçmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Teklifler, diğer şeylerin yanı sıra, Rus gazı için bir tavan fiyat belirlemeyi de kapsıyor.

Hükümet, İsveçli haneler ve İsveçli şirketler için elektriğin fiyatını düşürebilecek tüm önlemler konusunda olumlu ifadeleri kullanıldı.

TT, AB enerji bakanlarının yarın bir araya geleceğini aktarırken, nasıl kararlar alınacağına dair bilgi yer almıyor. Ancak, AB Komisyonu'ndan daha net adımların yakında geleceğine inanılıyor.

Editör: İsveç Gündemi