Gölden avlanan gümüş balıkları, buzlandıktan sonra tırlarla Çanakkale'ye gönderiliyor. Buradaki tesislerde ayıklanan balıklar Yunanistan, Hollanda, İsveç, Norveç başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesine gönderiliyor.
Hirfanlı Baraj Gölü'ndeki birinci avlık sahasını üç yıllığına kiralayan Büyükbıyık Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Abdullah Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay başlayıp, ay sonunda bitecek gümüş balığı avı için balıkçıların zamanla yarıştığını söyledi.

Halk arasında "kum balığı" olarak bilinen ürünün geçen yıllara göre daha az olduğunu anlatan Demir, her yıl ortalama 2 bin 500 ton çıkarılmasına rağmen bu sene bin 500 ton civarında balık beklediklerini dile getirdi.

Bir balıkçının günlük 1 ila 1,5 ton gümüş balığı yakalayabildiğini kaydeden Demir, "Balıkların tamamı yurtdışına ihraç ediliyor. Çanakkale'de 10 kiloluk koliler halinde dondurulur. Yurtdışına o şekilde gönderilir" dedi.

Demir, firmaya, balıkların kilosunu 60 kuruştan sattıklarını ifade ederek, "Araştırmamıza göre yurtdışında kilosu 2 avro 15 sente kadar satılıyor. Avrupa'da da 100 ila 150 gramlık paketler halinde cips ve meze yapıp 4,5 avroya kadar satarlar. Türkiye'de fazla bilinmediği için fiyatı düşük, bunlar geçen seneki fiyatlar" diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi