Hasene insanî yardım kuruluşu ikinci mobil kliniğini Hatay merkezdeki çadır kentte hizmete sundu.

İki hafta önce satın alınan ve yeni faaliyete geçen Hasene mobil kliniği, Hatay’ın merkezinde kurulan çadır kentte depremzedelere sağlık hizmeti veriyor. Depremzedeler klinikte muayene oluyor ve tedavi ediliyor.

Mobil kliniği donatan Hasene Danimarka çadır kentteki kliniğe değişimli olarak hizmet verecek olan doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlileri de gönderecek.

Hasene’nin ilk mobil kliniği Kahramanmaraş’a kurulmuş, daha sonra ihtiyaç dolayısıyla Suriye’nin İdlib bölgesine götürülmüştü.

UZMAN DOKTORLAR SURİYE’YE GİDİYOR

Hasene’nin Suriye’de hizmet veren mobil kliniğinde görev alan 9 kişilik doktor ve hemşire ekibi geri döndü. Bölgeye ikinci giden ekibin içerisinde de aile hekimi, genel cerrahi uzmanı ve ortopedi uzmanı doktorların da yer alacağı kaydedildi.

HASENE, GÜLHANE HASTANESİ’NE 1 MİLYON TL’LİK TIBBİ CİHAZ BAĞIŞLADI

Öte yandan depremin ilk gününden itibaren, yaraların sarılması için depremzedelerin hizmetine koşan IGMG ve Hasene, son olarak deprem sonrası yapılan cerrahi müdahaleler için gerekli olan 3 tıbbi cihazı temin ederek Ankara’da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağışladı.

Hasene’nin Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören depremzedelerin tedavisi için, biri yanık tedavisinde diğer ikisi de açık yaraların kapatılması amacıyla yapılan deri naklinde kullanılıcak olan, yaklaşık 1 milyon liralık 3 adet tıbbi cihazı yetkililere teslim ettik.” ifadeleri kullanıldı. 

Editör: İsveç Gündemi