Daha önceden evraklarda sahtekarlık yaparak haksız devletten yardım aldığı için 6 milyon kron cezaya çarptırılan Süryanilere ait kilise, büyük kar elde ettiği düğün salonunda kaçak işçi çalıştırmaktan 4,2 milyon kron daha ceza yedi.

Södra Sidan gazetesi, vergi dairesi memurlarının kilisenin düğün salonunda ki tespit ettiği yolsuzlukları yayımladı. Vergi memurlarına göre, kiliseye ait düğün salonunda ortalama 150 bin krondan 40 düğün yapıldığını bu düğünlerde onlarca kişin hizmet ettiği varsayıldı. Kilisenin, düğünlerden aldığı parayı ve çalışan işçileri vergi dairesine bildermediği yönünde yaptıkları araştırmadan sonra, kilise yönetimine 4,2 milyon kron cezayı uygun gördü.

Suçlamaları kabul etmeyen kilise yönetimi de, düğün salonunu 36 yaşında ki bir kişiye kiraladıklarını ve bütün yolsuzlukları onun sorumlu olduğunu öne sürdü. Gazeteye konuşan ve ismi açıklanmayan 36 yaşında ki şahısta, kilise yönetiminin suçlamalarını kabul etmediğini, yönetimin bütün kirli çamaşırları üzerine attığını kaydetti. 
Editör: İsveç Gündemi