İsveç'in Göteborg kentinde bulunan Möndal Hastanesinin ortopedi bölümü çalışanlarının ve  ameliyata giren doktor ve hemşirelerin çalışma süreleri 6 saate düşürüldü. 

Sözkonusu hastanede  günlük mesainin 6 saate düşürülmesine yönelik 2 yıllık deneme süresi doldu. Geçici olarak ilk uygulama 2015'de denenmiş, verimli sonuç alındığından uygulama  2016 yılına da sarkmıştı. Deneme sürecinde verimli geçmesinden dolayı bu yıldan itibaren Möndal Hastanesinde ortopedi bölümünde çalışan doktor ve hemşireler bundan sonra 6 saat çalışma uygulamasına tabi tutulacağı bildirildi. 


 Möndal Hastanesi Ortapedi Uzmanı Anders Hyltander, uygulamanın çok pozitif kazanımları olduğunu belirterek, doktor ve hemşirelerin performanslarında gözle görülür bir artış yaşandığı ve hafta içinde hastalık nedeniyle  izin alan personel oranın da çok düşüş olduğunu  kaydetti. 

Hyltander, bu uygulamanın hastaneye yılda 10-12 milyon kron ekstra bir yük getireceğinin de altını çizdi. 

- Belediye uygulamayı kaldırdı

Öte yandan Göteborg Büyük Şehir Belediyesi'de 2015 yılında çalışanların performansını artırmak için 6 saat mesai uygulaması başlatmıştı. 2 yıl süren uygulamadan sonra belediye bütçesine büyük yük getirmesi nedeniyle uygulamadan vazgeçildiği açıklanmıştı. 
Editör: İsveç Gündemi