Korona pandemisinin başlangıcında sağlık hizmetleri üzerindeki baskıyı hafifletmek için sağlık raporu olmaksızın hasta olanların evde kalması durumunda hastalık parası veriliyordu. Ancak yeniden eskisi gibi sağlık raporu şartı geliyor.

Försäkringskassan baş hukukcusu Michael Erliksson, "Artık sağlık hizmetlerinin çok daha küçük bir yüke sahip olduğunu görüyoruz" dedi.

Mart ayında, İsveç Sosyal Sigorta Kurumu, hastalık parası ve vab için tazminat, çocukların bakımı için başvururken sağlık raporu için belirli şartları kaldırmıştı. Bu, pandeminin etkisi altında çok yüksek baskı altında olan sağlık hizmetlerini rahatlatmak amacıyla atılan bir adımdı. Ancak bugün gelinen noktada yeniden eski kurallara dönmeyi uygun görüyoruz ifadeleri kullandı.

"Olağanüstü bir durumdu"

İsveç'in belediyeleri ve bölgeleri, SKR, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu ile İsveç Halk Sağlığı Ajansı'yla görüşmelerden sonra, İsveç Sosyal Sigorta Ajansı şimdi düzenli işleme dönme zamanının geldiğini değerlendiriyor. Hastalıkla ilgili eskiden olduğu gibi rapor aranacağı konusu Försäkringskassan tarafından doğrulandı.

Eski kurallar 1 Kasım 2020'de yeniden yürürlüğe girecek.

"2020 baharında olağanüstü bir durumdu ve İsveç Sosyal Sigorta Kurumu, toplumun işlemeye devam etmesi için çalışma şeklimizi uyarlamak zorunda kaldı" diyen İsveç Sosyal Sigorta Kurumu'nun hukuk direktörü Michael Erliksson, "sağlık hizmetlerinin artık çok daha küçük bir yüke sahip olduğunu ve diğer aktörlerle diyalogdan sonra artık başvuruların normal şekilde ele alınmasına ve ilgili zaman sınırlamalarına döneceğimiz sonucuna vardık" dedi.

Försäkringskassa'nın kısa süre içinde değişiklikle ilgili bir basın bildirisi yayınlaması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi