İsveç Kronu karşılığında Türk Lirası'nın ve Avro karşısında değer kaybeden İsveç Kronu olunca ucuza tatil için İsveçlilerin elinde en iyi seçenek olarak Türkiye kaldı.

İsveç basınında son zamanlarda sıklıkla yer bulan Türkiye tavsiyesi bir kez daha Aftonbladet gazetesinin okuyucularına duyurmasıyla güncelliğini korudu.

Gazetenin haberine göre Türki lirası'nın kron karşısında değer kaybetmesiyle birlikte tatilciler için yılın en avantajlı destinasyonu Türkiye olarak görülüyor.

Yemekler, plaj, alışveriş ve dondurma - bir birikiminiz yoksa ve kısıtlı bir bütçe ile iyi bir tatil yapmak istiyorsanız hedef Türkiye'dir vurgusu yapan Aftonbladet, Türkiye'nin bu yıl en ucuz tatil yapabilecek yer olduğuna dikkat çekti.

Dolara karşı tarihi değer kaybı yaşayan TL'nin erimesiyle Avrupa'da alt ve orta sınıf tatilciler için Türkiye'nin güzelliğini yaşamak kaçınılmaz.

2016 yılındaki 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin büyük ölçüde turist kaybettiğini de vurgulayan gazete o dönemden bu yana iyi toparlama gösterdiğini ve bu yıl Türkiye'nin İsveçli tatilciler için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi