Mobil platformu, kullanım alanını genişlettikçe gündelik hayatımızın farklı alanlarına girmeye devam ediyor. Yıllar önce yalnızca konuşma yapmak için kullandığımız telefonlar üzerinden artık aklımıza gelen hemen her şeyi yapabiliyoruz. Bunlar arasında en fazla kullandığımız alanlardan bir tanesi de mobil bankacılık.

Bankaların  kurumsal yapısından sıkılan ve ayrıca zamandan da tasarruf etmek amacıyla mobil bankacılığı kullanan birçok kişi bulunuyor. Böyle söyleyince 'bu platformu en çok gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar kullanıyordur' gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz fakat listeyi gördükten sonra 'şaka mı bu?' diyeceksiniz. Mobil bankacılığı en fazla kullanan ülke %44,5 ile Botswana. (sadece dünya haritası üzerinden bu ülkeyi bulmak için yarım saatimiz gider) Listenin geri kalan kısmındaki ülkeler ve kullanım oranları ise sırasıyla şu şekilde:

1-) Botswana - %44,5



2-) Kenya - %39,7



3-) Uganda - %38,5



4-) Tanzanya - %37,7



5-) Fildişi Sahilleri - %36,7



6-) Zimbabwe - %35,6



7-) Güney Kore - %35,5



8-) ABD - %34,3



9-) İsveç - %34,1



10-) Avustralya - %33,8



Özellikle Güney Afrika'daki ülkelerde mobil bankacılığın daha fazla kullanılmasının sebebinin, bu ülkelerdeki banka sayısının az olmasına bağlıyorum. (en azından benim fikrim böyle) Finans uzmanı değilim ama bu ülkelerde kullanım oranın çok yüksek olduğunun muhakkak bir açıklaması vardır. Sizce neden olabilir?
Editör: İsveç Gündemi