Avrupa'nın en iyi şehirleri sıralamasında zirvede yer alan Kopenhag ve onu takip eden İsviçre'nin Bern Şehri zirveyi ele geçirmişti.

İskandinavya, Hollanda ve İsviçre gibi yerlerde Kuzey Avrupa şehirleri sürekli olarak yaşanabilirlik kalitesi noktasında en iyi sonuçları elde ediyor.

Yaz mevsiminin gelmesi ve herkesin tatile çıkıp koronavirüs salgınının yarattığı psikolojik stres ve baskıdan kurtulma isteği oldukça yüksek olmasına rağmen, öte yandan gidilecek yerde karşılaşabilecek virüs endişesiyle de acabada kalınıyor.

Turizmde bu yılın en avantajlı ülkesi olarak Türkiye görülüyor. Gerek koronavirüs salgınına karşı efektif mücadelesi, gerekse İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin tablosundan çok uzak daha iyi bir noktada olması insanları Türkiye'ye yönlendiriyor.

Sağlıklı turizm açısından sertifikasyon kuralı getiren Türkiye bu anlamda da uluslararası rakiplerinden daha avantajlı görünüyor.

Peki dünyanın yaşam kalite ve standartları en yüksek olan şehirlerde bu yaz için tatil mümkün mü?

Önce o yaşanabilir en iyi şehirlere şöyle bir bakalım. Sıralama şöyle:

Kopenhag - Danimarka, Bern - İsviçre, Lahey - Hollanda, Cenevre - İsviçre, Eindhoven - Hollanda, Stavanger - Norveç, Amsterdam - Hollanda, Basel - İsviçre, Dublin - İrlanda, Lüksemburg - Lüksemburg, Göteborg - İsveç, Aarhus - Danimarka, Rotterdam - Hollanda, Zürih - İsviçre, Bonn - Almanya, Münih - Almanya, Viyana - Avusturya, Hamburg - Almanya, Stockholm - İsveç, Edinburgh - İskoçya

Güneş ve kum tatiline ihtiyacı olan birçok insan açısından listede yer alan şehirlerin büyük bir bölümü uygun görülmüyor.

Kuzey Avrupa ve İskandinavya ülkelerinde yer alan şehirlerin bütününde yaz tatilinin istenilen seviyede olması mümkün görülmüyor.

İnsanların bu tatil için karar vermekte zorlanacağı kesin, ancak ön görülemeyen salgın nedeniyle bu yıl özellikle gurbetçiler için Türkiye en doğru adres olur diye düşünüyoruz.

Editör: İsveç Gündemi