Hayatta en zevk aldığı uğraş, at binmek. En sevdiği şey, hayvanlar. Tek amacı ise, veganlığı yaymak... Paranın en genç yüzü olan 19 yaşındaki Alexandra Andresen, tipik bir lise öğrencisi hayatı yaşıyor...
 Onu diğer akranlarından ayıran ise, 1.2 milyon dolarlık bir servetin mirasçısı olması. Forbes'un hazırladığı 'dünyanın en zengin insanları' listesine 1476'ncı sıradan girdi. 20 yaşındaki ablası Katharina Andresen ile aynı sırayı paylaşıyorlar. Milyoner kız kardeşlerin her biri, 'Ferd' adlı aile şirketinin yüzde 42.2 hissesine sahip.

Forbes dergisinin editörü Kerry Dolan'a göre kız kardeşlerin en büyük şansı, anne ve babaları. Ama asıl konu, dünyanın en zengin insanları listesinin en genç üç kişisinin de Norveçli olması...

 
Ferd şirketinin üç ortağı: Baba Johan H. Andersen, büyük kardeş Katharina Andresen (20) ve Alexandra Andresen (19).

 
HİSSELERİNİ KIZLARINA PAYLAŞTIRDI

Şirketin en büyük ortağı ve kız kardeşlerin babası olan Johan H. Andersen, şimdiden hissesinin yüzde 80'ini kızları arasında paylaştırdı. Mirasın bu kadar erken devredilmesi akla vergi konularını getirse de, çocukların pozisyonunu şimdiden belirlemenin şirkete katkıda bulunacağı da bir gerçek.

 
Finans profesörü Oyvind Bohren, "Bugünlerde zengin aileler giderek daha sık miras paylaşımı yapıyorlar. Çocuklarını eşit ortak yapmayı önemsiyorlar. Hangisinin yaşının büyük olduğu veya cinsiyetleri artık hiç önemli değil" diyor: "Anne babalar eskisine oranla çocuklarının eşitliğini daha çok gözetiyor. Ve çocuklarının şirketin en başında işe başlamalarını çok doğal karşılıyorlar."

Yaşıtlarının en zengini olsa bile Alexandra'nın orta sınıf bir hayat tarzı var. At binmekle ilgileniyor ve Instagram sayfasından sık sık veganizm ile ilgili içerikler paylaşıyor. Hatta para biriktiriyor! Babası ikinci bir araba alması için ısrar ediyor ama o şimdilik istemiyor. Bütün dünya onun zenginliğini öğrendiğinde Facebook'tan 500 yeni arkadaşlık talebi aldığını söylüyor.

Hurriyet
Editör: İsveç Gündemi