İsveç'te mağazaları bulunan Dressmann, BikBok ve Cubus mağaza zincirlerinin kapanma tehdidi altında olduğu belirtildi.

Norveçli şirket Varner Group'un bünyesinde olan mağazaların şirketin koronavirüsle birlikte içine düştüğü kriz nedeniyle sıkıntılar yaşıyor.

Varner'ın basın sözcüsü Julie Bragli Eckhardt,basına bir e-posta göndererek sendikalarla bir dizi mağazayı kapatmak ve ek personeli azaltmak için görüşmelere başladıklarını belirtti.

Norveç'in en büyük giyim grubu olan aile şirketi Varner Group, merkez ofisinde büyük kısıtlamalara gidiyor ve Norveç'te 30 mağazası bulunan Wow zincirini kapatacak.

Norveç Dagens Näringsliv kaynaklarına göre Varner, İsveç'teki mağazaları kapatmayı da düşünüyor.

İsveç pazarında bulunan tüm mağazaların işletmeliği, Varner'a ait olan Dressmann, BikBok ve Cubus gibi giyim devlerinin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Varner basın sözcüsü Julie Bragli Eckhardt, İsveç'te Varner yaklaşık 2 bin 200 çalışanı olduğunu bunlardan bir kısmını ve geçici olarak çalışan 516 kişiyi de işten çıkardığını belirterek, ekonomik krizle mücadele etmek için, bazı mağazaları kapatarak mali yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda sendikalarla müzakerelere başladıklarını belirten şirket sözcüsü, Pazar durumu öngörülemez ve çok farklı diyerek, durumun ciddi olduğunun altını çizerek, "Genel merkezde bile maliyet tasarrufu yapmamızı gerektiriyor" ifadeleri kullandı.

Varner, İsveç'teki mağazalarından kaçının veya hangisinin olumsuz etkilendiği ile ilgili bilgi vermezken, "Yüzde 70 kaybetti" oranında bir küçülme olduğunu belirtti.

Dün Dagens Handel, Avusturya'daki Dressmann'ın iflas ettiğini ve 31 mağazanın şimdi kapatılacağını bildirdi.

Varner'in Norveç merkez ofisinde çalışanlar işten çıkarıldı ve kıdem tazminatı teklif edildi. Korona salgını sırasında, grubun satış gelirlerinde yüzde 70'ini kaybettiği söyleniyor.

Şirket: Durum ciddi

Norveç medyasına göre, korona krizinden önce bile durum moda devi için zorlaştı. Şubat ayında Dagens Näringsliv, Norveç'teki Varner'ın satışlarda yaklaşık 328 milyon SEK eşdeğerini kaybettiğini bildirdi.

Eckhardt, "Tüm mağazalarımızda ve merkez ofisimizdeki personeli büyük ölçüde azalttık. İlkbahar ve sonbaharda ürün alımlarımızın büyük bölümünü azalttık ve taşıdık. Stokumuzun sürekli incelemelerini yapıyoruz ve işte devreye giren birkaç faktör var. En önemli şey, mağaza mülk sahipleriyle devam eden müzakerelerin sonucudur" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi