Thomas Cook'tan yapılan açıklamada, "Türkiye'ye şu anda yapılan paket tatil rezervasyonları bir önceki seneye kıyasla yüzde 84 artış kaydetmiş durumda." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin uygun fiyatlama karşılığında kaliteli, herşey dahil paketleri nedeniyle İngiliz aileler tarafından tercih edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye'ye yapılan paket tatil rezervasyonlarının yüzde 61'ini ailelerin oluşturduğu bildirildi.

Açıklamada, “"Türkiye şu anda rezervasyonlarda üçüncü sırada. Ama aslında hali hazırda Türkiye'de paket tatiller, İspanya ve Kanarya Adalarının toplamından daha fazla satıyor." ifadesine yer verildi.

Thomas Cook Genel Müdürü Chris Mottershead da "Şu ana kadar yaz için yapılan rezervasyonlarda Türkiye üstünlüğü göze çarpan destinasyon. Geçen seneye kıyasla bu sene Türkiye rezervasyonlarında dikkate değer bir artış görüyoruz." ifadelerini kullandı.


EN BÜYÜK ARTIŞ MISIR'DA

Açıklamada şu ana kadar İngiltere'den yapılan rezervasyonlarda İspanya'nın birinci, Yunanistan'ın ikinci, Türkiye'nin üçüncü, ABD'nin dördüncü ve Karayiplerin beşinci sırada olduğu kaydedildi.

Öte yandan Kuzey Afrika ve Doğu Akdeniz ülkelerine bu yıl yapılan rezervasyonlarda da artış görüldüğü belirtilirken, Mısır için yapılan tatil rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla yüzde 89'luk artış olduğu bilgisi paylaşıldı.

İsveçlilerin Türkiye tercihi de önemli oranda arttı.
Önceki yıllara oranla İsveçlilerin Türkiye'de tatil planı yapma ve herşey dahil paketlerden yararlanma oranların büyük oranda artış olduğunu vurgulayan Tatil Resebyrå satış direktörü Semihhan Aydemir "Türkiye dünyanın turizm cenneti noktasında merkezi bir konumdadır. Gerek fiyatlamalarda, gerekse herşey dahil konseptin oluşturulduğu kaliteli hizmet İsveçlilerin de ilgisini çekiyor. Lokal anlayışın küresel etkiye dönüştüğü bu yıl Türkiye turizmi açısından gelecek yılın altın yıl olmasının sinyalini veriyor. Geçen yıla oranla yapılan rezervasyonlara bakıldığında veriler oldukça sevindirici, bu yıl İsveçlilerin Türkiye'de tatil planları ve erken rezervasyonları şuanda etkinliğini göstermeye başlamıştır. Havayollarımızın uçuşlarında müthiş bir yoğunluk ve daha şimdiden uçakların önemli ölçüde doluluk oranına ulaşması son derece önemlidir. Bunun bilet fiyatlarına etkisi olsa da ülke ekonomisi ve havayollarının güçlenmesi açısından çok iyi olarak değerlendirilebilir. Yoğunluğu bizde kendi satışlarımızda görüyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl acentalarında satışlarında önemli ölçüde artış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim" diyerek, İsveçlilerin de Türkiye tercihinde önemli bir artış olduğunun altını çizdi.
Editör: İsveç Gündemi