İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştireceği Avrasya Tüneli'nin açılışı için start verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştireceği Avrasya Tüneli'nin açılışı için start verildi.

Kıtaları birleştiren proje Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Terör bir kez daha yüzünü gösterdi. Şüphesiz bu suikast ilişkilerimizi bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur. Güçleri yetmeyecek, Türkiye dostluklarını artırma, düşmanlıklarını azaltmaya Cumhurbaşkanımız riyasetinde çalışmaya devam edecek. Bölgedeki istikrarsızlığın giderilmesi için kararlıyız ve ilerliyoruz" dedi.

YENİ HAVALİMANI 26 ŞUBAT 2018'DE!

İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak için yola çıktık diyen Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

"Hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik. Her bir proje ve hizmet bu toprakların hakkı ve emeği olan aziz milletimiz içindir. Türkiye'nin büyüme azmini Allah'ın izniyle hiçbir şer güç durduramayacak. Türkiye'yi hiçbir beşeri güç dize getiremeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar Anadolu topraklarındaki bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Biriz, kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz. Bugün ecdadımızın şahına yakışır bir proje ile İstanbulluların huzurundayız. Fatih İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttü. Onun torunları Erdoğan ve arkadaşları arabaları denizlerin altından götürüyor. 100 dakikalık mesafeyi Yenikapı'dan göztepe'ye 15 dakikada geçeceğiz. İşte hizmet ve medeniyet bu. Tünelin doğal afetlerden etkilenmeyecek donanımlara sahip olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünde asrın projesi Marmaray'ı hizmete aldık. Geçtiğimiz haziranda Osman Gazi Köprüsü, ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü.. İnşallah yeni havalimanımızı 2018 yılının 26 Şubatı'nda devreye almış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum şimdiden... Şimdi de Marmaray'ın kardeşi Avrasya Tüneli'ni açıyoruz. Sizin duanız ve desteğiniz arkamızda olmasaydı bu eserleri yapamazdık. İnşallah bundan sonra büyük projeleri birer birer hizmete alacağız" şeklinde konuştu.

"KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞAN HİÇBİR ALÇAK ÖRGÜTE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu kardeşliği bozmaya çalışan hiçbir alçak örgüte geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuzda darbecilere nasıl darbe indirdiysek bütün terör örgütlerine aynı darbeyi indireceğiz. Kardeşliğimizi geliştireceğiz, vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Hepimiz yaradanın kuluyuz. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimizdir.

ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

150 yıllık hayal olan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Türk insanı olarak bizim memnuniyetimiz ecdadın hayalini gerçekleştirmek için Marmaray yetmez yanına ikinci gerekir dediniz. Bu anlamda talimat verdiniz, yol gösterdiniz, destek verdiniz size müteşekkiriz" dedi.


Editör: İsveç Gündemi