2018 Dünya Kupası'nın hem açılış hem de final maçına ev sahipliği yapacak olan Luzhniki Stadı'nın inşaatını bir Türkiye firması yürütüyordu.
İki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler, stat inşaatına da yansıdı. Rusya'nın inşaat departmanının başındaki isim olan Andrey Bochkarev, Moskova'daki dev projeyi artık Türklerin yürütmeyeceğini açıkladı. Moskova'nın aldığı karar uyarınca Türk müteahhit ve inşaatçılarıyla çalışılmayacağı duyuruldu.
"DİĞER ŞİRKETLERLE ÇALIŞACAĞIZ"
Bochkarev, "Türk şirketlerinin iştirakı olmadan diğer şirketlerle faaliyetlerimizi yürütmeye çalışacağız" diye konuştu. İnşaatı 2014'te başlayan milyarlarca dolarlık projede inşaatın 2016 yılı sonlarına doğru bitirilmesi öngörülüyordu.
Kaynak : Milliyet
Bunu kimse beklemiyordu! Ruslar abarttı
FIFA Dünya Kupası'nın sıradaki ev sahibi olan Rusya, ülkedeki dev stat inşaatı için Türk firmalarını veto ettiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
1
Türkiye sınırına Rus askeri konuşlandırılıyor
2
Çalışmaya giden İsveçliler, Norveç'i terk...
3
İsveç'ten umudunu kesmeye başlayan sığınmacılar...
4
Nobel ödüllü Sancar Türkiye'de
5
Migrationsverket: 4 yıl vergi ödeyen işçiye, 180...
6
İsveç'te mülteciler yine bıçaklandı!
7
Türkiye EURO'ya geçiyor işte o tarih
8
İsveç'te imamı öldürmeye teşebbüse 18...
9
İsveç faizi değiştirmedi
10
Rusya’dan kaçan kaçana
SIRADAKİ HABER