Kış aylarında tüm Avrupa'da olduğu gibi İsveç'te de elektrik maliyetlerinin yükselmesi öngörülüyor. Bu maliyetlerin hane halkını rahatsız ettiği gibi bu kış araç sahiplerini de etkileyecek.

Yeşil enerji ve elektrikli araçların maliyet bakımından daha iyi olduğu konuşulan günler geride kaldı. Özellikle bu kış elektrikli araç kullanma maliyeti benzinli araçlardan daha yüksek olacağı görülüyor.

İsveç'te yaşayanlar için elektrikli araba kullanmak benzinli araba kullanmaktan daha pahalı olabilir. Ancak buna rağmen elektrikli otomobil satışları artışı sürüyor.

Yeni bir elektrikli araba satın almak, aynı araca eşdeğer bir benzinli araba satın almaktan hala daha pahalıdır. Ancak elektrikli otomobilin başka avantajları da var. Araba kullanırken emisyon üretmemesine ek olarak, evde şarj edenler için kilometre başına şarj maliyeti, istasyona gitmek zorunda olanlar için yakıt maliyetlerinden önemli ölçüde düşük oldu.

Ancak yüksek elektrik fiyatları, bu hesaplamanın değiştiği anlamına geliyor. Elektrik maliyetleri ile ilgili yapılan yeni hesaplamara göre, bu kış beklenen elektrik fiyatlarıyla birlikte, İsveç'te elektrikli bir araba kullanmak benzinli bir arabadan daha pahalı olacak gibi görünüyor.

Editör: İsveç Gündemi