Yoğun saatlerden kaçının, alışveriş çılgınlığına kapılmayın ve Noel hediyenizi çevrimiçi olarak sipariş edin diyen Baylan, salgının hız kazandığı bu günlerde herkesin sorumluluk alması gerektiğine dikkat çekti.

Ticaret bakanının bugünkü basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuldu.

Baylan, "Bu yıl sıradan bir Noel olmayacak" dedi.

Önümüzdeki ay genellikle perakende ticareti için en uygun bir aydır. Hem Cuma indirimlerinde hem de Noel yaklaşırken, mağazaların müşterilerle bir ağzına kadar doldurulmasına alıştık. Ancak bu yıl daha dikkatli olmak gerekiyor ifadeleri kullanan Baylan, "Bu yılki Noel alışverişi farklı olacak." ifadeleri kullandı.

Ticaret Bakanı İbrahim Baylan ve Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson ve İsveç Ticaret CEO'su Karin Johansson ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Hepimiz bu karanlık zamanda Noel'i, tatilleri, iyi günleri özlüyoruz. Bu yıl da Noel'i kutlayacağız, Noel hediyeleri olacak. Ancak bu yıl büyük alışveriş hareketliliğinin azalması gerektiğini söyleyen Baylan, İsveç halkına yaptığı çağrıyı şöyle sürdürdü:

"Mesajım basit: Eğer tıkanıklıktan kaçınmadan alışveriş yapmak mümkün değilse, o halde alışveriş yapmamalısınız" ifadeleri kullandı.

Ticaret için zor zamanlar

"Noel hediyesi perakendecileri, direk satış yerine e-ticaretten yapılması teşvik ediliyor". Karin Johansson, e-ticaretin artmasına rağmen büyük mağaza kaybını telafi edemeyeceğini söylüyor sözlerine ekledi.

"Ticari açıdan, vaat edilen daha katı tavsiyelerin mağazalarımıza anında etki edeceğini söyleyebiliriz. Çoğu tüccar, müşteri akışındaki kesintileri tecrübe ediyor. Elbette, enfeksiyonun yayılmasını durdurma işi kesinlikle merkezidir. Ancak birçok ticaret şirketinin yüksek bir bedel ödemesi gerektiğini" belirtti.

Çağrı: "Satın alımları dağıtın"

En çok etkilenen sektörlerden giyim ve ayakkabı mağazaları gibi "nasıl göründüğümüzle ilgisi var" denildi.

"Giyim ve ayakkabı sektörü en çok kanayan kısımdır" diyen Karin Johansson, evde nasıl hissettiğimiz, ev ofislerimizi nasıl donattığımız ve bahçede sahip olduğumuz şeyler konusunda daha heyecanlıyız ifadeleri kullandı.

Hala fiziksel bir mağazaya gitmek gerekiyorsa ne yapılması sorusu üzerine: Johansson, "Herkese çağrımız: Satın alımlarınızı hemen dağıtın. Hemen Noel hediyesi alışverişine başlayın. İndirme noktalarında tıkanıklık olmadığından emin olun" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi