Bulgaristan ve Romanya'dan gelen İsveç sokaklarında yatan dilenci saysının üç yıl öncesine kadar üç misli arttığı belirtildi.

İsveç Ulusal Koordinatörü Claes Ling-Vannerus, devlet televizyonu SVT'ye İsveç'te evsiz dilencilerinin sayısının 5 bini bulduğunu açıkladı. 

İsveç, Avrupa ülkelerine gelen dilenci saysının azaltılması için ve dilencilerin yaşadıkları ülkelerde statülerinin yükseltilmesi amacı ile Romanya ve Bulgaristan hükümetleri ile birlikte çalışacak ulusal bir koordinatör atadı.

İsveç'e gelen bu dilencilere bazı belediyelerin barınak ve yiyecek sağladığı belirtirken, bazı belediyelerinde dilenciliğin yasaklanması için tedbirler almaya çalıştığı bildirildi.

Bunlardan biri olan Malmö yakınlarındaki Vellinge Belediyesi sokaklarında dilencilere dilenmeyi yasakladı. 

Uzmanlar Romanya ve Bulgaristan'dan Avrupa'ya dilenmeye çıkan insanların İsveç dışındaki ülkelerde umduğunu bulamadığını dile getiriyor. İsveç'te belediyelerde gönüllü insanların bu dilenciler için yiyecek ve barınak sağlaması ve sokaktaki halkın diğer Avrupa ülkelerine göre daha yardım sever ve yumuşak davranması dilenciler için İsveç'e cazip hale getirdiği ifade ediliyor. 

Editör: İsveç Gündemi