Bakan Maas, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Almanya Türkiye ile seyahat kısıtlamalarını yeniden gözden geçirmek için görüşmeler yürütüyor. Herhangi bir karar almadan önce Avrupa Birliği'nin tavsiyelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Heiko Maas, “Türkiye ile görüşüyoruz. Dışişleri bakanı bu konuyu Türk meslektaşıyla zaten görüştü. Türkiye'nin büyük çaba gösterdiğini görüyoruz ancak kararın nasıl ve ne zaman alınacağı konusunda tahmin veremiyoruz.” dedi.

Almanya, 15 Haziran'dan itibaren AB ülkeleri için seyahat uyarılarını kaldıracak

Almanya hükümeti, 15 Haziran'dan itibaren Avrupa çapında yapılacak turistik seyahatlere yönelik uyarıların kaldırılacağını duyurdu.

Maas, "Bakanlar Kurulu Avrupa Birliği ülkelerine seyahatler konusunda uyarıları sürdürmeme kararı aldı. Uyarıların yerini tavsiyeler alacak." dedi.

Uyarı listesinden çıkarılacak olan ülkeler Avrupa Birliği'ndeki 26 üye ülkenin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lichtenstein.

Her ülke için ayrı ayrı risk değerlendirmesi bekleniyordu ancak Almanya bu yönde karar almamayı tercih etti. 

Almanya Covid-19 salgınından dolayı mart ayından bu yana önlem amacıyla kısıtlamalara gitmişti.

Türk Hava Yolları 18 Haziran'da uçuşlara başlanacağını açıklamıştı.

Almanya'nın bu açıklamasından sonra uçuşların 18 Haziran'da başlayıp başlamayacağı konusunda soru işaretler oluşmaya başladı.

Türk Hava Yolları 18 Haziran'da uçuşlarına başlayacağını şöyle duyurmuştu:

Türk Hava Yolları ( THY) 18 Hazirandan itibaren Avrupa’da 6 ülkedeki 16 şehirden Anadolu'daki 14 noktaya direkt uçuş gerçekleştirecek. Uçuşların yapılacağı ülkeler arasında İsveç'te var. İsveç'in başkenti Stockholm'den de Türkiye'ye direk uçuşlar başlıyor. İşte açıklama ve detaylar.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre 127 ülkeye gerçekleştirdiği tarifeli yolcu uçuşlarını 28 Mart tarihi itibarıyla durduran THY, yurt içi ve yurt dışı seferlerini kademeli olarak yeniden başlatıyor. THY, 18 Haziran tarihi itibarıyla Avrupa'da 6 ülkedeki 16 şehirden Anadolu'daki 14 noktaya direkt uçuş gerçekleştirecek. Şirket, seyahat tercihlerindeki beklenti ve ihtiyaçları analiz ederek Avrupa’da; Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda, İsveç ve Danimarka’dan Anadolu’daki 14 noktaya direkt ulaşım köprüsü kuracak.

YENİ ROTALARA DA UÇMAYA BAŞLAYACAK

THY, yeni dönemde Avrupa’dan Anadolu’ya icra edeceği uçuşlarında daha önce hiç planlanmamış yeni rotalarda da uçmaya başlayacak. Planlamaya ilk kez dahil edilen; Basel-Gaziantep, Hannover-Diyarbakır, Salzburg-Ordu/Giresun, Frankfurt-Elazığ, Amsterdam-Kayseri uçuşları, bu yılın yaz dönemi için planlandı ve biletleri satışa açıldı.

YURTDIŞI UÇUŞ NOKTALARI

Bu uçuşlara ek olarak geçen dönemlerde de sefer icra edilen uçuşlar, yolcuların en çok uçmak istedikleri gün ve saatlere göre yeniden planlandı. Yurt dışı uçuş noktaları; Almanya'da Münih, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Köln, Düsseldorf ve Hamburg, İsviçre'de Zürih, Cenevre ve Basel; Avusturya'da Viyana ve Salzburg, Hollanda'da Amsterdam; Danimarka'da Kopenhag ve İsveç'te Stockholm olarak belirlendi.

YURTİÇİ UÇUŞ NOKTALARI

Yurt içi uçuş noktaları; Antalya, Ankara, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Ordu-Giresun, Elazığ, Samsun, Hatay, Kayseri, Trabzon, İzmir, Konya, Bodrum-Dalaman olarak sıralandı.

Editör: İsveç Gündemi