CEO'ya göre, pandemi çalışanlara uzaktan çalışma fırsatı sunmasıyla daha fazla esneklik sağladığı için uzaktan çalışanlar arasındaki seyahat arttı.

Airbnb'nin CEO'su, tüm kusurlarıyla birlikte pandeminin insanların konaklama tesisi rezervasyonu yapma şeklini nasıl değiştirdiğine de dikkat çekti. 2019'da müşteriler Airbnb'leri öncelikle şehirde bir gece için veya belirli bir yerde en fazla birkaç gün geçirmek için rezerve ederken, şimdi şirketten alınan verilerin gösterdiği gibi, Temmuz ve Eylül arasında rezerve edilen gecelerin yaklaşık yüzde 20'si 28 gün veya daha uzun görünüyor.

Ayrıca, o uzaktan çalışma ile birlikte geçen sene rezerve edilen gecelerin yarısı en az yedi gün sürdü ve bu rakamın pandemi öncesi seviyelere kıyasla yüzde 44'lük bir artış olduğunu gösteriyor.

Chesky, "Seyahatte bir devrimin eşiğindeyiz. Dünya dijitalleşiyor. Dünya küçülüyor. Daha küresel hale geliyor. Ve bence bu muhtemelen günlük yaşamdaki en büyük değişiklik oldu" dedi.

Şirket yakın zamanda ev sahiplerine daha iyi destek için AB ile uyumlu kurallar önerdiğinden, yaptığı açıklamalar seyahat etmeyi seven tüm çalışanlara, özellikle Avrupa vatandaşları için iyi bir haber olarak geldi.

Airbnb tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, blok içinde kabul edilen yeni kurallarla, milyonlarca Avrupalı, mülk spekülatörleri ve aşırı turizmle ilgili zorluklarla mücadele ederken aynı zamanda ev sahipliği yapmanın faydalarından da kazanabilecek.

Airbnb'den yapılan açıklamada, "Airbnb düzenlemeyi destekliyor ve Ev Sahiplerinin ve ev paylaşımının Avrupa ekonomisinde sahip olduğu hayati rolün tanınması olarak AB'nin kısa vadeli bir kiralama girişimine ilişkin istişaresini memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

Şirket ayrıca AB Üye Devletleri ve Airbnb'nin AB çapında yeni bir Ev Sahibi kaydı oluşturarak 27 ulustan oluşan bloktaki ev sahiplerini desteklemesini önerdi. Şirket, böyle bir platform kurarak, Avrupa'daki tüm Airbnb'ye adil ve orantılı kurallara erişim ve hizmet sunma ana hakkını sunmayı hedefliyor.

Statista'ya göre, Aralık 2020 itibariyle, Airbnb web sitesinde Londra'da oda ve daire kiralama için Avrupa kıtasındaki en yüksek oranları gösteren 77 bin 324 talep vardı. Airbnb talepleri Paris, Roma ve Madrid'de de oldukça yüksekti.

Editör: İsveç Gündemi