Değerlemelerindeki sürekli düşüşten ötürü, kripto-para piyasası, öfori tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğu için yatırımcıları bu alana çekmeyi başaramadı. Eh, Bitcoin ve altkoin sektörünün bu kadar keskin bir düşüş olacak oldukça haklı, yatırımcılar bu düşen pazarda parmaklarını yakmak için istekli değildir.

Dahası, Bitcoin ETF gibi düzenlenmiş yatırım ürünlerinin gelmesi şimdilik çok az umut vaat ediyor ve aynı zamanda kripto para piyasasında kurumsal oyuncuların girişini de yapıyor. Ancak, Bitcoin ETF’lerini sabırsızlıkla bekleyen yatırımcılar için hala olumlu haberler var.

Borsada işlem görmeyen fonlar olmasa da, Bitcoin yatırımcıları 15 Ağustos Çarşamba gününden itibaren borsada işlem gören not alabilecekler. Bloomberg , Bitcoin Tracker One olarak adlandırılan değişim notunun İsveç’te teknik olarak listelendiğini ve düzenlendiğini bildiriyor. CXBTF işaretçileri altında ABD Doları cinsinden.

Bitcoin takas-notu (ETN), 2015’ten beri Nasdaq Stockholm Borsasında mevcut durumdadır ve şu anda ABD kripto pazarlarında, yerli yatırımcıların Bitcoin’e gerçekte satın almadan yatırım yapabilmelerini sağlamaktadır. ETN’yi sunan şirketin ana şirketi olan CoinShares Holdings Ltd.’in CEO’su Ryan Radloff şunları söyledi:

“Dolara yatırım yapan herkes artık bu ürünlere maruz kalabiliyor, oysa daha önce sadece Avro ya da İsveç kronu olarak kullanılabilirlerdi.” Diyerek devam etti. “ABD’deki düzenleyici cephedeki mevcut iklim göz önüne alındığında, bu büyük bir şey. Bitcoin için kazan. ”

ETF’lerin aksine, borsada işlem gören notlar (ETN’ler) bankalar gibi ihraççıların desteklediği borç araçlarıdır. Bitcoin Tracker One ETN, Greyscale ürünlerine kıyasla önemli ölçüde daha düşük bir oranda işlem yaptığı için Grayscale’in Bitcoin Investment Trust’a bir alternatif olarak çalışabilir. Radloff şunları söyledi: “Bunu rekabetçi bir ürün olarak görüyorum. Ürünlerimiz tarihsel olarak bir primde işlem görmemiş ve likittir. ”

Sanal Kripto

Editör: İsveç Gündemi