Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, üyesi olmayan ülkelerin konut alıcılarını markaja aldı. Belirli bir rakamın üzerinde ödeme yaparak ev alanlara tüm ailesiyle birlikte oturma izni veriyor. Yunanistan'dan İspanya'ya, Portekiz'den İrlanda'ya kadar birçok ülke, ev alanlara verdiği oturma izniyle, bu kişilerin aynı zamanda AB'de serbest dolaşım hakkı elde etmesini de sağlıyor. 40 bin ila 500 bin euroya kadar uzanan miktarları gözden çıkaranlar istedikleri ülkeden oturma izni alıyor. Realty-TR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Elibol, "Dünyanın her ülkesi yatırım yapana destek veriyor. İngiltere gibi bu konularda çok katı olan ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor" diye konuştu. 

5 YIL SONRA DA VATANDAŞLIK HAKKI

İSPANYA : Ülkede yabancı yatırımcıya oturum izni veren yasa devreye girdi. Buna göre, İspanya'dan 160 bin euroluk gayrimenkul satın alan yabancı oturum iznini de cebine koyacak. 
PORTEKİZ: Hükümet, en az 500 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancıya bu izni veriyor. Ayrıca en az 10 kişiyi istihdam edecek bir iş kuran yabancılara da oturum izni veriliyor. 
ABD: Ülkede 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum, 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor. 
KANADA: 400 bin dolar yatırım yapıp bankada 800 bin dolar parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.

VİZE DERDİ ORTADAN KALKIYOR

İRLANDA: Ülkenin oturum izni vermek için aradığı kriter 400 bin euroluk bir mülk alımı yapılması. 
MAKEDONYA: Makedonya 40 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılara bir yıllık oturum izni veriyor. Ayrıca 400 bin euro değerinde yatırım yapana da vatandaşlık hakkı veriliyor. 
YUNANİSTAN: Yunanistan ise 250 bin euroluk gayrimenkul alımlarında 5 yıl oturum izni verecek. İzin her 5 yılda bir yenilenecek. Bu hak kapsamında vize derdi de ortadan kaldırılacak
Editör: İsveç Gündemi