Yunan yönetimi kapılarını Avrupa'daki birçok ülkeye açarken, salgını riskinin halen devam etmesi nedeniyle İsveç'e izin vermedi İsveç ile Yunan yetkililer arasında görüşmeler devam ederken, ülkede durumun normalleşmesi halinde İsveçlilere de kapıların açılacağı bekleniyor..

Türkiye ile komşu olan Yunanistan sınırı halen Türkiye'ye kapalı ancak 1 Temmuz'da bu konu iki ülke arasında görüşülecek.

Corona virüs salgını nedeniyle AB'de başlayan seyahat yasakları bugün birçok ülkede esnetiliyor. Yunanistan da bugünden itibaren sınırlarını AB ülkelerine açıyor. Yunanistan sınırı halen Türkiye'ye kapalı ancak 1 Temmuz'da bu konu iki ülke arasında görüşülecek.

15 Haziran corona virüs salgını sonrası Avrupa'nın yeniden kapılarını açmaya başladığı gün olarak tarihe geçti. 3 Haziran'da İtalya seyahat yasağını kaldırmıştı ancak Avrupalı devletlerin çoğu 15 Haziran tarihinde uzlaşmıştı. 

Bu ülkelerden biri de dünyanın popüler turizm noktalarından biri olan Yunanistan.

Atina yönetimi bugünden itibaren 29 ülkeye ülkeye giriş izni vermeye başladı. Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, turist kabul edilen ülkeler listesinin 1 Temmuz'da yeniden güncelleneceğini açıkladı.

Ülkeye girenlere test uygulamasının zorunlu olacağı belirtildi. Testi pozitif çıkanlar 14 günlük zorunlu karantinaya alınacak. Karantina nedeniyle oluşacak otel masrafları hükümet tarafından karşılanacak.

Salgınla mücadelede örnek gösterilen ülkeler arasında olan Yunanistan'da toplamda 3 bin 121 vaka tespit edildi. 183 kişi de corona nedeniyle hayatını kaybetti.

Yunanistan'ın turist kabul ettiği ülkeler; Almanya, Avusturya, Danimarka, Norveç, Finlandiya. Kıbrıs, İsrail, İsviçre, Japonya, Malta, Bulgaristan, Çin, Hırvatistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Estonya, Letonya, Çekya, Sırbistan, Karadağ, Romanya, Lübnan, Litvanya, Macaristan, Güney Kore, Slovenya ve Slovakya.

Santorini'de açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan'a gelip mükemmel bir deneyim yakalayabilirsiniz. Verandada oturup manzarayı izleyip, içeceğinizi  yudumlayabilirsiniz. Sahilde eğlenebilirsiniz. Ancak sahildeki mekanlarda kalabalık istemiyoruz. Bu yaz yapamayacağımız birkaç şey olacak" dedi

Editör: İsveç Gündemi