Şimdi başka bir sektörde yeni bir iş için kendi başına çabalıyor.

İşte çıkarıldıktan sonra başvurduğu İstihdam kurumu (Arbetsförmedlingen) 'dan hiç bir destek alamadığını söyleyen kadın "İstihdam hizmetlerine olan güvenim son derece azaldı" dedi.

Stockholm'de yaşayan Christel Molin etkinlik ve rezervasyon yöneticisi olarak çalıştığı restoran Şubat ayında ilk koronal alarmdan sonra Çin ve Japonya'dan gelen turistlerle birçok grup gezisi iptal edildiği ve işlerin kötüleşmesi üzerine sıkıntılı günlerin yaşanmaya başladığını ve 29 Mart'ta işten çıkarıldığını söyledi.

Molin, "Oğlumla konuştuktan sonra işe geldim ve iş feshim için patronum önüme bir işten çıkarılma kağıdı koydu" diyerek iş yerinin kriz nedeniyle kendisini işten çıkardığını söyledi.

İşsizlik sigortası (A-Kassa) olduğu için kendini şanslı hissettiğini belirten kadın, İstihdam Servisi (Arbetsförmedlingen)'ne işbulmak için başvurduğunu ancak hiçte kolay olmadığını ifade etti.

Gelecek son derece karanlık görünüyor

Christel Molin'in restoran endüstrisinin yükselme umudu yok, o alanda iş bulmak çok zor bu nedenle farklı bir alanda kendimi geliştirmek istiyorum diyen Molin, "İnanılmaz derecede karanlık görünüyor ve bu yüzden geçmişte endüstrimizde her şeyin ne kadar belirsiz olduğunu yeni fark ediyorum" yorumunda bulundu.

Şimdi bunun yerine başka sektörlerde iş aramaya başladı.

"Bazı temaslar kurmaya başladım ve bazı teklifler aldım, ama şu anda herkesin bir iş molası var. Beni işe almak isteyenler bunu ancak kriz sona erdiğinde yapabilir ve şu anda benim için çalışma imkanı yok" dedi.

Gelecek için umutluyum ama İstihdam (Arbetsförmedlingen) hizmetlerinden fazla bir şey beklemiyorum.

Christel, İstihdam servisi, kişinin kriterleriyle ilgilenmiyor. Hiç bilmediği işle bile ilgilenmesini istiyorlar. Kişi bilmediği bir işe başvursa bile ne yapabilir. Bu nedenle hiç beklentim yok ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi