Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 54'üncü kez gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali için 2016 Expo Kongre Merkezi'nde kapanış töreni düzenlendi. Törene, sanatçılar kırmızı halıda yürüyerek katıldı. Türk yıldızlar Fadik Sevin Atasoy, Suzan Avcı, Emrah, Burak Hakkı, ABD'li oyuncu Matt Dillon, dünyaca ünlü sanatçı Alain Delon'un oyuncu oğlu Anthony Delon, 'Şeytan Marka Giyer' filmiyle ünlenen ABD'li aktör Adrian Grenier, ABD'li oyuncu Lindsay Lohan, 'Misafir' filminin oyuncularından Ürdünlü Saba Mubarak, filmin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu ve filmin diğer oyuncuları kırmızı halıda yürüdü. Kırmızı halıda kadın sanatçılar, birbirinden şık kıyafetlerle gazetecilere poz verdi.

Sanatçıların yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel de eşi Ebru Türel ile oğlu Akan'la kırmızı halıdan geçerek salona girdi. Kırmızı halı seremonisinin ardından katılımcılar kapanış töreninin yapılacağı salona geçti.

Kapanış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katıldı.

Türel'in geçen yılki töreni 15 Temmuz şehitlerine adadıklarını bu sene ise töreni Cumhuriyet'in kurucuları ve Mustafa Kemal Atatürk'e ithaf ettiklerini söylemesi salonda uzun süre alkışlandı.

ÖDÜLLER

54. Uluslararası Antalya Film Festivalinde En İyi Film ödülünü Çin yapımı "Melekler Beyaz Giyer (Angel's Wear White)" filmi aldı.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali ödül töreni, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile çok sayıda oyuncu ve sinemacının katıldığı törende "En İyi Film" ödülü Çin yapımı "Melekler Beyaz Giyer" filminin oldu.

"En İyi Kadın Oyuncu" ödülü yine Melekler Beyaz Fiyer filmindeki performansıyla filmin başrol oyuncusu Wen Qi'ye, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü de İran yapımı Dürüst Bir Adam (A Man of Integrity/Lerd) filmindeki performansıyla başrol oyuncusu Reza Akhlaghirad'a verildi.




YARIŞMA ÖDÜLLERİ

En İyi Film: Melekler Beyaz Giyer (Vivian Qu Çin)

En İyi Yönetmen: Mohammad Rasoulof (Dürüst Bir Adam-İran)

En İyi Erkek Oyuncu: Reza Akhlaghirad (Dürüst Bir Adam-İran)

En İyi Kadın Oyuncu: Wen Qi (Melekler Beyaz Giyer-Çin)

Jüri Özel Ödülü: Florida Projesi (Sean Baker-ABD)

Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü: Şükran Aktı (Zor Karar)

Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Misafir (Andaç Haznedaroğlu)

Genç Jüri Özel Ödülü: Anne (Ana Urushadze- Gürcistan)

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Matt Dillon (ABD)

Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Misafir (Andaç Haznedaroğlu)
Editör: İsveç Gündemi