Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Norveç, başkent Oslo'da  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde gül dağıtma etkinliği düzenledi. 



Oslo sokaklarında Norveçlilere gül dağıtan UETD üyeleri,  25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü"ne sembolik destek verdi.


- ''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü  1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalnlığı ortaya çıkarmak için BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.


BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler" şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra tecavüz edilerek vahşice öldürüldüler.















Editör: İsveç Gündemi