İlk olarak Stockholm Üniversitesini ziyaret eden heyet burada Stockholm Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Paul T. Levine ile biraraya geldi. Dr. Paul'den İsveç eğitim sistemi hakkında bilgi alan heyet daha sonra Stockholm'de dengi eğitim sistemi veren bir çok okulu ziyaret etti.
Ülkemiz eğitim sisteminde başarısızlık  faktörleri arasında önemli yer  yer tutan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) sorunu öğrencilerde  dikkatlerini yeterince toplayamama, etkinlik ve derslere yeterince yoğunlaşamama şeklinde görünmektedir'' diyen Trabzon Ülkü İlkokulU Müdürü Abdullah Kul, ''Öğrencilerin bu durumlarına  uygun eğitim programları, etkinlik, aktivite, davranış eğitimi gerekirse ilaçlı tedavinin birlikte yürütüleceği vb. önlemler alınmadığı için öğrenme güçlükleri; buna bağlı olarak da derslerde başarısızlık; aşırı hareketlilik ve davranış problemleri nedeni ile disiplin sorunları  ve okul terkleri vb. sorunlar yaşanmaktadır. Projemizin amacı okulumuz öğretmenlerinin DEHB konusunda bilgi ve tecrübelerini artırmak ve elde edilen kazanımlarla bu konuda karşılaşılan sorunlara çözüm odaklı anlayışla yaklaşarak eğitim kalitesini artırmak için İsveç'te incelemelerde bulunuyoruz'' diye konuştu. 
     

Kul, '' Toplamda 30 öğretmenin katılımı ile 15’şer kişilik iki grup halinde gerçekleştirilen proje, 10 gün süre ile İsveç’e, ikincisi  Haziran ayında 10 gün süre ile İtalya’ya yapılacaktır'' dedi. Kul, ayrıca İsveç'ten ayrılmadan, Çocuk Eğitimi Federasyonu Başkanı Karin Forsberg'den özel brifing alacaklarını söyledi.   Projenin kordinatlığını ise İsveç'te EUPROCON CONSULTING şirketi Genel Müdürü Sabri Karadağ tarafından yapıldığı bildirildi.
ATİLA ALTUNTAŞ/İSVEÇ GÜNDEMİ










Habere ait daha fazla fotoğraf görmek için üst kısımda ki FOTOGALERİ bölümünü tıklayın!

Editör: İsveç Gündemi