Stockholm Büyükelçi Eşleri Derneği tarafından Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'un eşi Figen Yunt'un organize ettiği programa, Karolinska Enstitüsü 'Onur' ödülü sahibi Doktor Sophie Ekman Wretlind ile birlikte çok sayıda ülkenin Büyükelçisi ve eşleri katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan İsveçli yazar Stina Almroth'da Fika kültürü hakkında bilgi verdi. Fika isimli bir de kitabı olan Almroth, hamurlu yiyecek bir kurabeyle kahve molasının sanat, kültür, siyset ve kamusal alanda  sorunların çözümünde araç olduğunu belirtirken, insanların birbirlerini tanıması önemli ve sıradan konuları aralarında tartışmasında da  tatlı bir araç olduğuna işaret etti. 

Porgram öncesi açıklamada bulunan Figen Yunt ise, 2020-2021 Stockholm Büyükelçi Eşleri Derneği Başkanlığını kendisinin yürüttüğünü kaydederken, ilk programlarında Büyükelçileri ve  eşlerini davet ederek başladıklarını anlattı.

Yunt, ''Bu bir hoşgeldin çayının yanı sıra İsveç'te önemli bir yeri olan çay, kahve molasının önemi anlatılacak. Bunla ilgili yazılan kitabın yazarı Stina Almroth, Büyükelçi eşlerine Fika'nın ne olduğunu anlatacak'' ifadelerini kullandı.

Programdan sonra misafirlere çay ve Türk hahvesi ile birlikte kek ve kurabiye ikram edildi. 

Editör: İsveç Gündemi