"Bal", "Süt" ve "Yumurta" üçlemesinin yönetmeni Semih Kaplanoğlu'nun senaryosunu yazıp yönettiği "Buğday" filminin dünya prömiyeri, başkent Saraybosna'da yapıldı.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Saraybosna Film Festivali kapsamında Ulusal Tiyatro'da düzenlenen programa Kaplanoğlu ve filmin oyuncularının yanı sıra çok sayıda Bosna Hersekli sanatçı, yönetmen ve yazar katıldı.


 Filmin yapımı 5 yıl sürdü

Yapımı 5 yıl süren İngilizce filmde, seyircilere parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin'in, girilmesi yasak "ölü topraklar"da ne ektikleri sorusu yöneltiliyor.

Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı "Buğday" filminin başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.

Festivalde aynı zamanda "Uzun Metrajlı Film" dalında yarışan "Buğday" filmi dışında, Arnavutluk-Yunanistan ortak yapımı "Daybreak", Romanya yapımı "Meda or The Not So Bright Side of Things", Bulgaristan yapımı "Directions", Yunanistan yapımı "Son of Sofia", Gürcistan yapımı "Scary Mother" ve "Hostages" filmleri de aynı kategoride yer alıyor.

Editör: İsveç Gündemi