Türk- İsveç İşbirliği Birimi Türkiye'nin çoğulcu sivil toplumunu, insan haklarını ve cinsiyet eşitliğini destekeleyerek öncü bir merkez olmayı hedefliyor. İstanbul İsveç Sarayı bünyesindeki birimin misyonu, sivil toplum örgütleri ile işbirliği başlatıp tüm Türkiye'yi kapsayan projelere destekte bulunmak ve partnerlerimize bir kaynak olup kamusal tartışma için platform sağlamaktır.  
 
Türk- İsveç İşrbirliği Birimi 2001 yılından beri iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirme amacıyla faaliyet göstermektedir. 2014-2020 dönemi için İsveç'in Reform işbirliği Sonuç Stratejisi, birimi yönlendirmektedir. Bu strateji İsveç hükümeti tarafından belirlenmiştir ve  aynı zamanda SİDA (Ankara), İsveç Enstitüsü (Stockholm) ve Türk- İsveç İşbirliği Birimi (İstanbul) arasındaki ilerleme işbirliğine klavuzluk eder.
 
 
Başvuru koşulları
 
Türk- İsveç İşrbirliği birimi websitesi üzerinden yıllık çağrılarını duyuruyor. Tüm proje başvurularının yukarıda belirtilen İsveç'in sonuç stratejisini kapsıyor olması gerekmektedir. Başvurunuzu yapmadan önce sonuç stratejisini (sağdaki menüde bulabilirsiniz) okumanızı tavsiye ederiz. Eğer projenizin stratejide belirtilen konu başlıkları altında yer alıp almadığından emin değilseniz aşağıdaki e-posta adresleri aracılığı ile irtibat kurup önbilgi alabilirsiniz.
 
 
Kimler başvurabilir?

Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, düşünce kuruluşları, akademik, siyasi, kültürel ve devlet kurum ve kuruluşları başvurabilir. Bireysel ve şirket başvuruları kabul edilmemektedir.

Projelerine ve kendi kurumları içerisinde cinsiyet eşitliğini entegre eden başvurular önceliklidir.

İşbirliği ve destek başvuruları için sağdaki Grant Application Form'u dikkatlice inceledikten sonra iniglizce olarak Türk -İsveç İşbirliği Birimine posta ile ulaştırınız.

Başvurular sadece Türk Lirası olarak kabul edilecektir.

Başvuru formunda belirtilen ek belgeler başvuru ile birlikte teslim edilmelidir.

Proje başvuru formunda ek olarak projenizi detaylıca anlatan bir metin de göndermenizi rica ediyoruz.

Doldurulan form normal posta yolu ile İstanbul İsveç Başkonsolosluğu'na iletilmelidir. Başvuru yetkili kişi tarafından imzalanmalıdır. Türk- İsveç İşbirliği Birimine geç yapılan, eksik gelen, e-mail ve fax yoluyla gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.

2016 yılı dönemi için son proje başvuru teslim tarihi 30 Ekim 2015'tir.

Sonuçlar 2015 yılının Aralık ayında açıklanacaktır.

 
İrtibat bilgileri:

Andrea Karlsson
Türk İsveç İşbirliği Birimi Yöneticisi
[email protected]

Didem Özalp
Türk-İsveç İşbirliği Birimi asistanı
D[email protected]
 
Consulate General of Sweden in Istanbul
Istiklal Caddesi 247
P.K. 125
Beyoğlu 34433 Istanbul
Tel +90 212 334 0600
Fax +90 212 334 0628
 
Editör: İsveç Gündemi