Çalışmalarını, İsveç Devlet Tiyatrosu çatısı altında ve Türk- İsveç Devlet Tiyatrosuna ( Turkisk-Svenska Riksteaterföreningen)  bağlı olarak, Burcu Ada Soysop öğretmenliğinde sürdüren Stockholm Tiyatro Okulu ”Yaratıcı Drama Atölyesi", "Bİ GÜLDÜK Bİ GÜLDÜK"' çocukları, yeni sanat sezonuna İsveç kütüphanelerinin özel davetiyle başladı.

Oyunun ilki, 10 Kasım Cumartesi günü, ”Familjelördag i Flemingsberg” temalı etkinlikle, Flemingsberg Kütüphanesi'nde sahnelendi. Seyircileri, ”Sanal Aile”, ”Horoz ile Tilki” adlı iki Türkçe skeç ve finalde söyledikleri ”Hayat Bayram Olsa” adlı şarkıyla coşturan çocuklarımız, sahneyi Fikret Çeşmeli'nin, Türkçe şarkı ve türkülerle bezenmiş, tekstini Nasreddin Hoca fıkralarından derlediği İsveççe oyunu, ”Resan Till Hodjas By” adlı oyunla paylaştı.

Etkinlik, seyircilerden gelen talebin yoğunluğu sebebiyle kütüphanenin hemen bitişiğindeki gençlik merkezinin sahnesine taşındı. Yaklaşık 100 kişinin izlediği oyunun sonunda ebeveynlere bilgilendirme yapılıp, ”Yaratıcı Drama Atölyesi”nin bahar termini için, yeni öğrencilerin ön kayıtları alındı. 3 yaşını doldurmak üzere olan "Yaratıcı Drama Atölyesi", tiyatro çalışmalarını Hägerstensåsen Kulturskolan Sahnesi’nde, hal-i hazirdaki 28 ögrencisiyle, 8-12 ve 13-17 yaş gruplarıyla karma olarak gerçekleştiriyor. Çocuklarını Türkçe sanatsal çalışmalara yönlendirmek isteyen veliler, bilgilendirme ve ön kayıt için, 0-76 085 22 37 no’lu telefonu arayabilirler.

İkinci oyun, 17 Kasım Cumartesi günü, saat 14:00’te, ”Internationella Barnboksveckan” temasıyla Hallunda Kütüphanesi’nde. Kütüphane sorumluları büyük bir jest yaparak oyun afişlerini İsveççe ve Türkçe olarak hazırlamış. Bu sefer sahneye sadece çocukların çıkacağı oyun, Flemingsberg’e göre daha uzun bir temsil olacak. ”Sanal Aile”, ”Horoz ile Tilki”, ”Eve Dadanan Hırsız” adlı skeçlerin ve temâşâlı bir piyano dinletisiyle ”Piyanist Bir Gazinin Anıları”nın canlandırılacağı temsil, coşkulu bir final şarkısıyla son bulacak.

Editör: İsveç Gündemi