Giresun Gazeteciler Derneği İsveç gezisi ile ilgili internet sayfasında şu açıklamayı yaptı:

Giresun Gazeteciler Derneği 
olarak yürütmekte olduğumuz ‘Türk Medyasında Haber Takibi’ konulu projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ikinci İsveç gezimizde, İsveç Dış İşleri Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Anna Stolbo Yazgan’la Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğünü konuştuk. Türkiye üzerine yoğunlaşmış olan ön yargıları bir nebzecik olsun yenmeye çalıştık.

İsveçli ortağımız ‘Reportrar Utan Granser’ üyeleri ile 3 gün boyunca projemizin sağlıklı bir şekilde yürümesi için toplantılar ve sunumlar gerçekleştirdik.

Stockholm’de yayımlana, yaklaşık 10 bin tiraja sahip ve İsveç’in en büyük yerel gazetesi konumundaki ‘Södra Sidan’ı da ziyaret etme imkanı bulduk. Gazete çalışanları ile sohbet ettik. Onların çalışmalarını izledik. Türkiye ile İsveç’teki gazetecilerin çalışma biçimlerini karşılaştırma imkanı bulduk. Önceki ve bu gezimizde Türkiye’nin İsveç-Stockholm Büyükelçiliğinin çok büyük desteğini gördük. Kısacası İsveç’te hiç yabancılık çekmedik.

Bu nedenle başta İsveç Büyükelçimiz Kaya Türkmen başta olmak üzere, Büyükelçilik Basın Müşaviri Arif Gülen, Büyükelçilik Çevirmeni Yaprak Bilgin’e sonsuz teşekkür ediyoruz. Özellikle Arif Gülen Stockholm’de inanılmaz katkı sağladı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de İsveç’te gazetecilik mesleğini sürdüren ve halen Anadolu Ajansı Muhabiri olarak görev yapan Atila Altun’a da teşekkür etmeyi unutmamam lazım. Arif Gülen sayesinde İsveç’ten çok güzel dostlar edindik. Pizzacı Tahir Hoca’yı tanıdık. Stockholm’un tüm güzelliklerini gördük. Basın Müşaviri Arif Gülen gerçekten de soyadı gibi hep ‘gülen’ bir adam. Onu tanımak bizi çok mutlu etti.  Teşekkürler Arif Bey…

Sonuç olarak yürütmekte olduğumuz ‘Türk Medyasında Haber Takibi’ konulu bu projenin ne kadar da önem taşıdığını fark ettik. Ülkemiz ve Giresun’un tanıtımına çok büyük bir katkı sağlayacağını gördük. Projemize İsveç’te büyük bir ilgi gösterildiğini gözlemledik. Bu arda İsveç’te yayımlanan ulusal gazetelerin durumlarını inceleme fırsatı bulduk.

Bundan sonra tek dileğimiz ‘Türk Medyasında Haber Takibi’ konulu projemizin Türkiye’ye yakışır bir şekilde tamamlanmasıdır. Giresun Gazeteciler Derneği olarak tarihinde ilk kez uluslararası boyutta bir projeyi başarıyla tamamlamak için gerekli her türlü çabayı gösteriyoruz. Başarmak için az bir süre kaldı…

Editör: İsveç Gündemi