İsveç Din Hizmetleri Müşavirliği, Stockholm'de, " Peygamberimiz ve Gençlik" temalı "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi.

Handen bölgesindeki etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar ve İsveç'te yaşayan Türk STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Hz. Peygamberin metodu ile İslam’ı temsil ve tebliğ edildiği taktirde gençlerin geleceğinin daha sağlıklı olacağını söyledi.

Hz. Peygamber gelmeden önce dünyadaki insanlığın zelil bir durumda olduğunu söyleyen Sayar, Hz Peygamberin böyle bir ortamda insanlığa rehber olduğunu kaydetti. 

Sayar sözlerine şöyle devam etti:

''Hz İsa'dan  570 yıl geçtikten sonra, insanlık yaratılış gayesini unutmuş, tevhidi unutmuş, insani ve ahlaki değerlerden uzak kalmış, elleriyle yaptıkları putlara taparak kız çocuklarını diri diri gömmüşler. Böyle bir ortama Cenab-ı Hak, bin 500 asır önce bu gün kutladığımız Mevlid-i Nebi" dönümününde Hz Peygamberi dünyaya gönderdi.  Allah Rasulü tarihin en büyük ahlak ve hukuk inkılabını kendisine inanan bir grup gençle gerçekleştirmiştir. Hz Peygamber, örnek bir genç, örnek bir baba, örnek bir eş, her şeyden  önemlisi hepimizin muallimidir''


Sinevizyon gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, Türkiye'den gelen hafızlar, Emrullah Akbaş, Musa Gelici ve Hasan Hüseyin Tokmak, çeşitli ilahiler söyledi.

Editör: İsveç Gündemi