İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu, İsveç Azarbeycan Federasyonu ve İsveç Irak Türkmeneli Federasyonu tarafından hazırlanan program, Stockholm'ün ABF binasında gerçekleştirildi.

Programı Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi Kaya Türkmen, Azerbaycan'nın İsveç Büyükelçisi Adish Mammadov olmak üzere, Stockholm'de yaşayan Türk, Azeri ve Türkmen vatandaşları katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığının destek verdiği programa, sanatçı Mustafa Özcan, ve saz arkadaşlarda konser verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkan yardımcısı Barboras Leylani, misafirlere ''hoş geldiniz'' dedikten sonra programa destek veren, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliğine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen İsveç Azarbeycan Federasyonu Başkanı Settar Sevigin, Nevruz'un anlamını ve önemini anlatan konuşmalar yaptı.
Sevigin, Nevruz'un Türklerin milli bayramı ve öz kültürü olduğunu belirterek, ''Nevruz, kimsenin tapulu malı değildir. Türklerinde en önemli bayramlarından birisidir'' dedi.

4 saat süren programda katılımcılar sanatçıların söylediği parçalara eşlik ederek doyasıya eğlendi.
Editör: İsveç Gündemi